Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 1. 9. 2022.

| Društvo

Donina česma u Nišu biće obnovljena 2023. - novo obećanje vlasti

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
donina cesma
Rekonstrukcija naredne godine; foto: T. Tasić

Iz Grada su najpre najavili da će radovi na Doninoj česmi, koja je već godinama ruinirana, početi na proleće ove godine, a iz Opštine Medijana za Južne vesti sada navode da će je rekonstruisati 2023. godine. Kako kažu, u fazi su izrade projekta za njenu zaštitu.

Donina česma, simbol starog Niša, već godinama nije u funkciji, a početkom ove godine je počela i da se obrušava. Zato nije bezbedna za prolaznike, a nije ni ograđena.

Obećanje Grada je bilo da će česmu sanirati na proleće, ali to nije ispunjeno. Kako se ona nalazi na području Opštine Medijana odatle navode da planiraju rekonstrukciju, ali ne ove godine. donina c Česma neograđena i nebezbedna; foto: T. Tasić

U veoma je lošem stanju i zahteva sveobuhvatnu rekonstrukciju u građevinsko – arhitektonskom smislu. Ista poseduje i spomenička svojstva, tako da svemu mora da prethodi adekvatan projekat sa neophodnim merama zaštite. Opština Medijana je pristupila izradi projekta, i naredne godine u saradnji sa Gradom planirana je njena rekonstrukcija - navode iz Opštine.

Nisu precizirali kog meseca 2023. godine će radovi biti završeni, ni kada će tačno građani moći da je koriste.

Iz Grada još nema odgovora na pitanja Južnih vesti zašto česma nije sanirana na proleće.

Podsetimo, umesto trake, ono što upozorava prolaznike na opasnost od obrušavanja su ispisane reči na fasadi česme "Oprez, ruši se krov".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    20:03 // 2. 9. 2022.

    Niš je grad predivnih ljudi i polupismenih sendvičara na vlasti koji teže da pokradu sve do su u vlasti. Projekat, treba 2 majstora i 2 dana.

  • Steva n

    16:37 // 2. 9. 2022.

    Radikalsko obećanje - ludom penzioneru radovanje.

  • Miloš Janković

    23:50 // 1. 9. 2022.

    Ne bi me iznenadilo da Vučić dođe na svečano otvaranje česme, negde tamo 2030. kad bude bio slobodan, i ne sumnjam da će to biti najbolja česma u Srbiji i regionu! Živela česma!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: