Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 3. 12. 2018.

| Društvo

Dosadašnja v. d. jedina kandidatkinja za direktorku Zavoda za zaštitu spomenika Niš

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
univerzitet
Imenovanje nove direktorke još u proceduri kod Vlade Srbije; foto: V. Keser

Ministarstvo kulture i informisanja odlučuje da li će Ljiljana Berić, jedina kandidatkinja za direktorku niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, ubuduće voditi ovu ustanovu. Kako su naveli iz Zavoda, Upravni odbor ustanove je jedino Berićevu predložio za ovu funkciju.

Posle konkursa za izbor direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, koji je bio raspisan u oktobru, možda bi ova ustanova nakon gotovo šest godina mogla da dobije rukovodioca, pošto je Berićeva skoro godinu dana u v. d. stanju, a pre nje je i Elena Vasić bila vršilac dužnosti skoro pet godina.

Za direktorsku fotelju ove republičke ustanove, dodaju, konkursiala je još jedna kandidatkinja. Međutim, kažu da njena pijava nije bila potpuna te je Berićeva bila jedini predlog ka Ministarstvu.

Blagovremeno na predmetni konkurs prijavila su se dva kandidata. Prijavu kandidata Aleksandre Marjanović, Upravni odbor je odbacio zaključkom kao nepotpunu. Imajući u vidu činjenicu da je prijava kandidata Ljiljane Berić, bila potpuna, Upravni odbor je sa istom obavio razgovor. Nakon obavljenog razgovora Upravni odbor je o kandidatu dao pozitivno mišljenje i sa predlogom za imenovanje, dokumentaciju na dalju nadležnost uputio Ministarstvu za kulturu i informisanje - navode iz Zavoda.

Iz ustanove kojoj je posao da brine o zaštićenim spomenicima i znamenitostima, kažu da je u toku procedura pred Vladom Srbije vezana za imenovanje Berićeve za direktorku niškog Zavoda.

Imajući u vidu osnivačka prava, postupak imenovanja je u proceduri pred Vladom Republike Srbije - dodaju iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Podsetimo, Vlada Srbije je smenila prethodnu v. d. direktorku Elenu Vasić u decembru prošle godine, nakon što je, suprotno Zakonu u kulturi, bila vršilac dužnosti direktora skoro pet godina. Tada je njeno mesto zauzela Ljiljana Berić, dotadašnja sekretrka Skupštine Panteleja, koja je na ovoj funkciji bila od 2008. godine, kako se navodi u njenoj biografiji.

Inače, Berićeva je bila sekretar Opštinske izborne komisije u Panteleju za vreme izbora 2016. godine, kada je bilo žalbi na regularnost glasanja na biračkom mestu u Gornjem Matejevcu zbog pojavljivanja viška listića nego što je bilo izašlih glasača.

U radnoj biografiji koju su iz Zavoda dostavili novinarki, a Berićeva je priložila na konkurs za direktora, piše da je bila sekretarka izvršnog odbora u Opštini Niš od 2000. do 2004. godine, dok je od 1982. do 2000. radila kao sekretar i pomoćnik direktora Narodnog pozorišta. Navodi se da je u Pozorištu bila zadužena za rukovođenje pravnom, finansijskom, službom marketinga i prodaje i službom zajedničkih poslova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nisliski mohikanac

    01:01 // 4. 12. 2018.

    Zar to nije ona sto je davala firmi iz pirota da radi rekinstrukciju spomenika a bila neka afera. Dobro ja sam lud to joj je verovstno najveci plus

  • soca

    18:39 // 3. 12. 2018.

    Pa svi znaju da placeni UO radi za direktora,sramota.

  • K. Savković arh. konz.

    18:21 // 3. 12. 2018.

    Da li je moguće da Zavod nema kvalifikovanih kandidata za tu funkciju ? Berićka je tipičan primer ambicije bez pokrića, gde bivši direktor M. V. kompenzira poniženje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: