Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 11. 10. 2013.

| Društvo

Došli da "seku" struju zbog duga od 47 para

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
struja.jpg

Stevana Stanojevića iz Niša pre dva dana probudio je dolazak ekipe "Jugoistoka" koja je pokušala da mu struju isključi zbog duga od 47 para.

Zaprepašćen ovim događajem, Stanojević je Privrednom društvu "EPS snabdevanje" poslao otvoreno pismo u kome objašnjava zašto je dug manji od pola dinara, koji je sa kamatom narastao do 4.76 dinara, uopšte i nastao. Fiskalni-struja

- Bizarnost jeste u tome da je to smešan iznos, ali problem je u tome da taj dug zapravo ne postoji, jer je moj račun zaokružen za tih pola dinara od strane vaših radnika, nisam vam ih ja uskratio - piše Stanojević u otvorenom pismu.

Kako objašnjava ovaj diplomirani psiholog, dug za struju utrošenu u suturenu od 20 kvadratnih metara gde živi sa bratom, iznosio je 808,47 dinara. Pošto kovanice manje od jednog dinara više nisu u opticaju, tačan iznos je nemoguće platiti.

- Radnica u Distribuciji je moju uplatnicu zaokružila na 808 dinara i ja sam toliko platio struju. Međutim, vaša firma tvrdi da sam ja njoj ostao dužan tih 0.47 dinara koji su joj bili ponuđeni - priča Stanojević.

Racun-struja Kada je otišao da na šalteru za reklamacije predstavi svoj slučaj, bilo mu je rečeno da "to ne može da se reklamira".

- Vašoj radnici je bilo vidno neprijatno zbog banalnosti ovog slučaja. A kako i ne bi kad sam papir na kojem to piše ne košta tih pola dinara? Ali mi je rekla da to ne može da se reklamira i da moram da platim, inače će kamata da raste - piše u otvorenom pismu. 

Stojanović je zatim dug od 4.76 dinara platio kovanicom od 5 dinara i, da bi ukazao na banalnost celog slučaja, zahtevao je kusur od 24 pare. Struja-dug

- Naravno, nisam dobio kusur, već je radnik obezbeđenja stao iza mene da me izbaci ako nastavim da tražim ono na šta imam pravo - piše Stanojević.

Direktor "Jugoistoka" Igor Novaković rekao je za Južne vesti da se za ovako male dugove struja ne isključuje i da je moguće da je radnicima stigao nalog za isključenje, moguće sa pogrešnim brojem brojila.

- Nisam u firmi da bih mogao da proverim šta se tačno desilo, ali sam siguran da bi radnici odmah prestali da rade na obustavi čim bi čuli o kakvom mizernom dugu je reč - rekao je Novaković.

Nije mogao da proveri detalje u vezi sa ovim slučajem jer je van Niša.


* Danas po podne Stevanu Stanojeviću su putem Tvitera  iz "Jugoistoka" upućena izvinjenja, a Južnim vestima je objašnjeno da je problem nastao kao posledica sistemske greške.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dušan mijajović adski

    11:14 // 11. 10. 2014.

    Ništa neuobičajeno. Grad Niš duguje milione, poznati takođe, boranija je za kuvanje. Lično, muvaju me za pretplatu mesecima/ Prokuplje/.Kao da ne znaju srpski.

  • Petar

    08:06 // 16. 7. 2014.

    Novakoviću, a gde si, ako nisi u "ovakvoj" sa 600 direktora, "lezi leba", firmi????... Tražiš drugu funkciju, ali vi'š da je i ovde lepo - zaj... narod i "nikom ništa"..

  • Dusica Cirkovic

    18:57 // 13. 5. 2014.

    SRAMOTA STA RADE OVOM JADNOM SIROTOM NARODU.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: