Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 15. 7. 2020.

| Društvo

Dostavu hrane od Gerontološkog preuzima Studentski centar, pretplatnici moraju da raskinu ugovore

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
hrana
62 korisnika mora da raskine ugovor sa Gerontološkim i sklopi novi sa Studentskim centrom; foto: Studentski centar Niš

Pretplatnici Gerontološkog centra u Nišu i dalje ne dobijaju obroke iz ove ustanove iako uslugu plaćaju, te je Grad sa domom za stare raskinuo ugovor. Studentski centar će preuzeti od njih pripremanje i dostavu hrane građanima, ali većnica Tijana Đorđević Ilić kaže da to važi samo za 14 korisnika koji su ugroženi i imaju pravo na besplatne obroke. Oni koji sami plaćaju, a kojih ima 62, moraju prvo da raskinu ugovor sa Georontološkim i sklope novi sa Studentskim centrom kako bi dobili hranu.

Ni nakon nedelju dana od apela Nišlija koji su stari, bolesni, teško pokretni ili nepokretni da im se obezbedi hrana koju plaćaju Gerontološkom centru problem nije potpuno rešen. Obroke i dalje ne dobijaju iz ove ustanove sa kojom imaju ugovor i koju plaćaju.

Većnica za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić kaže da je zato ugovor sa njima raskinut, a ponovo je Studentskom centru Štab za vanredne situacije naložio da priprema i dostavlja hranu pretplatnicima.

To za sada važi samo za 14 korisnika koje Grad preuzima i plaća, to su oni koji su u slabom materijalnom statusu i imaju besplatne obroke. Studentski centar će po naredbi Štaba, već im je dat nalog, to da preuzme. Sada je u toku procedura oko plaćanja, sve je sad otežano jer su to usluge bile po ugovoru sa Gerontološkim, pa se sad sve to raskida, otvaraju se druge pozicije, ali iskreno se nadam da će to do petka biti regulisano i da od ponedeljka to preuzme Studentki centar - priča većnica.

Ipak, za većinu korisnika obroci još nisu sigurni. Njih 62 prvo moraju da raskinu ugovore sa Gerontološkim centrom, pojašnjava većnica, a onda sklope nove sa Studentskim centrom i ona apeluje na njih da to učine što pre.

Ja imam neke informacije da oni ne mogu da dođu do pravne službe kako bi raskinuli te ugovore. Ukoliko i dalje žele da im se na taj način distribuira hrana oni mogu svakako da se jave Studentskom centru koji preuzima ulogu dalje da distribuira hranu, ali i sa njima moraju da zaključe ugovor i plaćaju po ceni i uslovima koje oni nude - dodaje.

Da li će Studentski centar distribuirati hranu u saradnji sa "Pčelicom" kao i u vanrednom stanju, dodaje većnica, znaće se kada usluga počne i da se primenjuje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:21 // 15. 7. 2020.

    Kakva vecnica, takav i problem ! Postoji li negde, u Srbiji, ovakvo smuseno rukovodstvo ,oliceno u neznanju i neradu ?
    Da posizis !

  • Boki

    16:48 // 15. 7. 2020.

    Od kada je studentski dom preuzeo da sprema obroke a pcelica distribuciju niko od korisnika nije platio niti jedan obrok.Skoro tri meseca im se besplatno dopremaju obroci.To nije socijalno ugrozena kategorija..Mogu i deca da im spremaju.

  • nenormalno

    15:09 // 15. 7. 2020.

    Dakle,ovo nije normalno.Ugovor je sklopljen sa Gerontoloskim centrom,a ko ce da doprema hranu to nije problem korisnika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: