Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 29. 8. 2021.

“Dr Miodrag Lazić” novi naziv Medicinske škole u Nišu

medicinska škola nis Đaci će 1. septembra poći u školu koja nosi naziv po čuvenom hirurgu; foto:Miroslav Savić

Jedna od najstarijih srednjih stručnih škola u Srbiji, čiji je naziv do sada bio Medicinska škola “Dr Milenko Hadžić”, od 1. septembra poneće ime čuvenog niškog hirurga Miodraga Lazića, koji je prošle godine preminuo nakon borbe sa kovidom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • NSS

    12:13 // 29. 8. 2021.

    Znaci za par godina kada neko drugi zasluzi menjamo ime skole ponovo. Srbi, narod koji ima amaneziju na svakih par godina. Svaka cast doktoru Lazicu ali mogli su mu se oduziti za njegove zasluge i na drugi nacin.

  • Mila

    12:16 // 29. 8. 2021.

    I sad, rizikujuci da ispadnem najveci hejter, ovako javno se pitam, da li je ok brisati istoriju i nekadasnje velikane da bismo ispratili danasnje trendove? Ili je ovo zapravo dodvoravanje njegovoj porodici, kako bi se zataskale okolnosti smrti o cemu smo po medijima citali? Imamo urgentni centar po njegovom imenu, sada skolu, sta je sledece, npr Trg Kralja Milana da gradska vlast preimenuje

    • Peki

      06:43 // 30. 8. 2021.

      Po čemu je Milenko Hadžić bio velikan? Klasičan komunista koji zdravstvu nije doprineo već vodio građanski rat u Srbiji.

  • ???

    22:26 // 31. 8. 2021.

    Kada bi samo znali koliko je sve ovo pogrešno... Ovo je sve trebalo da se završi samo dodavanjem njegovog imena urgentnom centru...

    0
comments_report_caption
comments_report_notice
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: