Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 30. 4. 2021.

| Društvo

Dragan Antić četvrti put izabran za rektora Univerziteta u Nišu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
rektor
Četvrti uzastopni mandat; foto: Univerzitet u Nišu

Tri meseca nakon raspisivanja konkursa, Savet Univeziteta u Nišu izabrao Dragana Antića za rektora te ustanove, kome će to biti četvrti uzastopni mandat. Kako navode u saopštenju, novi mandat Antića počinje od 1. oktobra i trajaće do 2024. godine.

Članovi Saveta Univerziteta su još jednom poverili aktuelnom rektoru Draganu Antiću da bude na čelu ove ustanove, a odluku su doneli na sednici koja je održana pre dva dana. odluka Odluka o izboru rektora; foto: Univerzitet u Nišu

Savet Univerziteta u Nišu izabrao je aktuelnog rektora profesora doktora Dragana Antića za rektora ove visokoškolske institucije za novi trogodišnji mandatni period od 1. oktobra 2021. do 30. septembra 2024. godine - piše u saopštenju Univerziteta.

Podsetimo, iako je Antić imao tri uzastopna mandata, prema novom Zakonu o visokom obrazovanju on je mogao opet da se kandiduje za tu poziciju, jer mu se prethodni mandati "brišu", te je sada u rektorskoj fotelji Univerziteta po četvrti put. Aktuelni rektor Dragan Antić, inače je redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu.

Inače, procedura za izbor rektora je takva da Senat tajnim glasanjem predloži Savetu Univerziteta predlog rektora. Savet kao najviši organ upravljanja na Univerzitetu, osim što bira i razrešava rektora, donosi i druge odluke važne za njegovo funkcionisanje. Savet čine predstavnici Univerziteta, studenata i osnivača.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • SSSS 4 0

    21:17 // 7. 6. 2021.

    Džoni...

  • Dexter

    13:27 // 5. 5. 2021.

    Komentari su sjajna slika srpskog društva.
    Tema je rektor pod kojim je Univerzitet potonuo do dna, na funkciji od pamtiveka zahvaljujući trgovini uticajem. Prvi komentari bili su o tome.
    Onda se uključilo par SNS botova sa neveštom odbranom tog opskurnog lika i skretanjem teme, sa motivom "nije kriv naš Džoni, krivi su svi profesori".
    Naivčine zaklimale glavom, diskusija zamrla, Džoni nasuo vis

    • Mrsko

      14:17 // 6. 5. 2021.

      @Dexter
      Imam osecaj da ti sada sklanjas temu sa privatnih firmi, nepotizma i svih problema na fakultetima i okreces pricu ka rektoru. Nije bitno ko je bot ili antibit, bitno je da postoje i drugi problemi na univerzitetu.

  • Bunga-bunga

    22:30 // 1. 5. 2021.

    @ kolega- koliko god je ovaj Antic , slihtac aktuelnoj vlasti, ti, izgleda, s obzirom na pismenost, nisi ni prosao pored fakulteta ! Interpunkcija se uci u osnovnoj skoli !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: