Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 22. 5. 2012.

Dragan Antić novi rektor?

antic Profesor Dragan Antić foto: radioamateri.etf.bg.ac.rs

Senat niškog Univerziteta predložio je aktuelnog dekana Elektronskog fakulteta za novog rektora. Očekuje se da Savet ovu odluku potvrdi najkasnije do 1. juna.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Prognozer

    17:41 // 22. 5. 2012.

    Rektor je predložen po scenariju kako sam i predvideo. Opkladu sam dobio. Žalosno je da na celom Univerzitetu nema drugih, sem ovih kandidata. Mogu misliti kakvi su ostali kad su ovi najbolji. Nadam se da će Elektronski fakultet za neko vreme odahnuti od apsolutizma sadašnjeg dekana. Ma ko da bude novi dekan Elektronskog fakulteta, koga će svakako ustoličiti dekan prof. Antić, sumnjam da će moći da ostvari njegova očekivanja. Zato će novi rektor učiniti sve da kase fakulteta prenese na budući integrisani univerzitet. Neka je bog na pomoći visokom obrazovanju u Nišu!

  • Aleksandar Ilic

    17:33 // 22. 5. 2012.

    Unistio je elektronski fakultet pa je sada odlucio da predje na univerzitet

  • bivsi

    18:18 // 22. 5. 2012.

    Kad bi agencija za borbu protiv korupcije radila svoj posao ovaj bi odavno svirao klavir ...

  • nislija

    19:09 // 22. 5. 2012.

    Dzoni rektor idi begaj :):):),a studentima na svom fakultetu ne moze da obezbedi normalno grenja,

  • Dragana Milutinović

    20:15 // 22. 5. 2012.

    Samo je on jos falio, pa da polete! Aman, dokle vise budaletine biramo... strasno

  • alterjohnny

    10:11 // 23. 5. 2012.

    Toma predsednik, Dzoni rektor. Sta je sledece? Banana gradonacelnik? :D

  • Jason Born

    20:21 // 22. 5. 2012.

    Biti rektor nije tako primamljivo, zato DZONIJA za PREDSEDNIKA.

  • Docent

    20:40 // 22. 5. 2012.

    Osnovni "greh" prof. Antića je što je potkresao krila "velikim" profesorima sa Elektronskog fakulteta, na čemu mu treba odati priznanje. On je neuporedivo bolji izbor od Grozdanovića, koji je trebalo da ode u penziju. Pokazao da je došlo vreme da rektor ne mora da bude senilni profesor na zalasku karijere, a njegov učinak će se videti kroz neko vreme. Svakako je zaslužio pobedu nad Grozdanovićem i Višnjićem.

    • Kolega

      01:16 // 23. 5. 2012.

      Dragi kolega,

      Glavni "greh" profesora Antića je to što je od Elektronskog fakulteta napravio svoju privatnu prćiju u kojoj napreduju samo njemu podobni. Elektronski fakultet je odavno prestao da bude prestižna visokoobrazovana i naučna institucija. Sada je to samo interesantan poslovni prostor za izdavanje i preduzeće za dranje studenata kojima ne može da se obezbedi ni normalno grejanje. Njegovi poslušnici se promptno biraju u zvanja docenata, dok oni koji to nisu godinama nakon doktoriranja ostaju asistenti. A sve to kako se ne bi narušila dekanova većina u Naučno-nastavnom veću, koje donosi većinu odluka, a i na katedrama.
      A što se tiče „velikih profesora“ koje pominješ, ne može Johnny njima ni da priđe, ni po stručnosi, a boga mi ni po elementarnoj kulturi.

    • Docent++

      09:14 // 23. 5. 2012.

      Sa tim profesorima kojima je plagijator Antić potkresao krila, među kojima i svom mentoru kod koga je stekao naučna zvanja, kao i profesorima koji su ga birali u nastavnička zvanja, Elektronski fakultet je bio uzor svim fakultetima u Srbiji. A gde je danas? Zaboravili ste da je on kao tzv. v.d. rektor takvog Grozdanovića ustoličio za rektora, da bi trasirao sebi put za rektora, dok mu je Višnjić bio uzor za protivzakoniti treči mandat na funkciji dekana. Ako ste vi i vama slični budućnost Elektronskog fakulteta, jasna mi je sudbina te institucije. Samo da se zna.

    • Kolega

      10:08 // 23. 5. 2012.

      Tako je g-dine docentu, dobro ste razumeli nadležnosti dekana. Najpre ubiti stvoritelja, a zatim potkresati krila kolegama koji ne misle kao on. Demokratski, zar ne!

    • M

      12:50 // 23. 5. 2012.

      Drage kolege,
      da li se neko od vas seca Dzonija na pocetku devedesetih?
      Da mi je tada neko pricao da ce ON postati rektor...

    • Docent

      19:12 // 23. 5. 2012.

      Poštovani "kolega", fala Bogu da nismo kolege. Ni kod nas nije sjajna situacija, ali su ljudi bar malo kulturniji i formalno poštuju tuđa mišljenja. Ako Vi na ovaj način reagujete na novinski komentar drugog čitaoca, kako li tek razgovarate sa svojim studentima? A što se tiče pravih velikih profesora, bilo ih je, ima ih i danas i svaka im čast, ali mnogi od "velikih" profesora sa Vašeg fakulteta nisu ni za zemljoradničku zadrugu a kamo li za univerzitet. Imao sam prilike u prošlosti da vidim šta su radili "veliki" sa Vašeg fakulteta i dobro je što ne mogu više tako da rade. Onaj ko nije naučio da uvažava mišljenja drugih ne treba da bude ni vratar na fakultetu.

    • Kolega

      23:02 // 23. 5. 2012.

      @Docent

      Poštovani kolega sa drugog fakulteta,

      ako Vi ovako reagujete na komentar drugog čitaoca na Vaš komentar novinskog teksta, i to na ovakav način, onda ste Vi taj koji ne poštuje tuđe mišljenje. Na osnovu čega mislite da je jedino Vaše mišljenje ispravno? Imate li neki konkretan argument u prilog tome što ste ovde izneli? Ili mislite da je to što ste "fala Bogu" sa drugog (jelte, boljeg) fakulteta dovoljno, a ipak poznajete prilike na Elektronskom fakultetu bolje od onih koji tamo rade? Ja sam u svom komentaru jasno izneo argumente kojim potkrepljujem svoje neslaganje sa Vama.

      Nemam namere da dalje polemišem sa Vama, ali istini za volju, slažem se sa Vama u dvema stvarima: potpuno je tačno da neki sa mog fakulteta nisu ni za zemljoradničku zadrugu - mada takvih verovatno ima i drugde, kao i to da onaj ko nije naučio da uvažava mišljenja drugih ne treba da bude ni vratar na fakultetu.

    • Docent

      01:08 // 24. 5. 2012.

      Poštovani kolega, nisam tvrdio da je moje mišljenje jedino ispravno, da je moj fakultet bolji od Vašeg, niti da sam baš dobar poznavalac stanja na Vašem fakultetu. Tema je izbor rektora Univerziteta u Nišu i moj komentar se odnosio na to. Aktuelni rektor je imao dovoljno vremena da pokaže šta zna, i ako mu je već produžen radni staž red je da predaje studentima i bavi se naukom, a ne da u neku ruku zloupotrebljava to produženje i čvrsto se drži rektorske fotelje. Nakon tri godine videćemo šta će uraditi budući rektor.

      Prihvatam Vaš predlog da više ne polemišemo i dobro je da smo u nečemu saglasni.

  • Politicki analiticar

    22:42 // 22. 5. 2012.

    Sve cestitke prof.dr Draganu Anticu na zasluzenom izboru. Naravno, protivnika nije ni imao s obzirom da je protivnik iznenada i naglo oboleo od jedne opake bolesti koja se zove korupcija i koju je dobio prenosenjem ruku na ruku sa tzv. dozivotnim Dekanom jedne nekada visokoobrazovne institucije a sada svedene na zivotinjsko carstvo kojim upravlja familija Visnjic.

  • PrognozerPlus

    21:03 // 22. 5. 2012.

    Kakav Predsednik takav i Rektor. Katastrofa!

    • MEDICINAR

      22:09 // 22. 5. 2012.

      Prognozeru Plus, Milane Visnjicu zar te nije stid da se uopste javljas a kamo li da komentarises i degradiras Demokratski izabranog Predsednika i za tebe vrhunskog strucnjaka i pre svega postenog coveka Profesora dr Dragana Antica. Savetujemo ti Visnjicu da budes sto vise sa svojom porodicom koji te u ovim teskim trenucima po tebe jedino podrzava.Dovoljno si sam sebi urusio ugled i sve sto si do sada radio sve si upropastio. Jos malo pa neces biti u prilici da budes sa porodicom i tvojom velikom rodbinom koju si zaposlio na fakultetu zbog zasluzene kazne koja te ocekuje.

  • nikola

    00:32 // 23. 5. 2012.

    Pricate o medicinskom fakultetu a nikad niste ni krocili tamo. Ja tvrdim da boljeg dekana studenti nikad nisu imali. Ne svidja mi se licno ponasanje profesora Visnjica, njegov nadmen stav kada objasnjava kako je zaposljavao svoje rodjake (verujem da niko od vas to ne bi radio) i jos dosta toga o cemu vi i ne ynate nista. Uvatili ste se za priju kao da je ona mis univerzuma...

    • Miško Ristić

      08:37 // 23. 5. 2012.

      Posao dekana jeste da organizuje nastavu, obezbedi dobre uslove i za studente i za nastavnike.Nije posao dekana da se bavi politikom na fakultetu, da drpa, da pravi prćiju od fakulteta. Tamo gde su postavljeni nezasluženo i preko rodjačke, partijske i burazerske veze sumnjivi stručnjaci, mogao je da radi neko ko je zaslužio svojim naučnim radom. Sin dotičnog, koji ne može da obuzda svoje ponašanje (kad počne da drži političke govore, pada u vatru kao onaj sa brčićima), sigurno nije kompetentan za rad na fakultetu, a ima ih još. Da li je to dobro za studente?

  • Pametan izbor

    23:38 // 22. 5. 2012.

    Ovo je veoma pametan potez,sigurno ce biti bolji Univerzitet nego do sada.Dragan Antic je dosta uradio i na Elektronskom fakultetu sto se tice modernizacije i opremanja laboratorija za vezbe.Hvala Bogu sto nije Mirko prosao pa da visnjic bude prorektor,da radi iste stvari kao sto je radio i na Medicinskom fakultetu.

  • inspektor kluzo

    02:00 // 23. 5. 2012.

    Uhvacen u FALSIFIKOVANJU ZVANICNIH DOKUMETA MEDICINSKOG FAKULTETA u cilju obezbedjivanja specijalizacija deci visokih funkcionera dekan Visnjic hrabro kaze bas me briga. Sta mi mozete,eto bicu i prorektor. Neverovatno na koje je niske grane spalo nase drustvo kada organi gonjenja ne rade nista jer duguju usluge dekanu Visnjicu koji se vec sada moze proglasiti UNISTITELJEM CELOKUPNOG NISKOG ZDRAVSTVA! Trebace decenije da se Medicinski fakultet oporavi od Visnjicevog cunamija....Za mnoge pacijente to ce biti kasno...

  • Srecan covek

    18:19 // 22. 5. 2012.

    Konacno nesto lepo da se desi u ovom gradu!

  • Nostalgicar

    02:21 // 23. 5. 2012.

    Gde nestadose one lepe devedesete kad smo svi mi "prognozeri" pili i jeli dzabe na fakultetu, igrali sah i karte umesto da pisemo radove i predajemo studentima, svirali i pevali, napredovali po nalogu "odozgo" i zestoko zezali sve redom oko nas. Pojavi se ovaj Antic i "upropasti" sve! A sad jos moramo i u penziju, a mi bi da tek sad unapredjujemo visoko skolstvo! Katastrofa!

  • vjuer

    09:10 // 23. 5. 2012.

    Čestitke Džoniju! Komentari o njegovom apsolutizmu nisu na mestu. Od totalnog apsolutizma jedina gora stvar je totalna sloboda, a to je uskraćeno bivšim nedodirljivim profesorima kojima je ostao životni san da postanu rektori i akademici i sl. tako da Elektronski fakultet vodi ekipa koja je u punoj snazi i normalno je da ne dozvoljava staroj gardi da se meša u rukovođenje.
    Uostalom, ko se seća vremena kad je rektor bio Bane Kembridž, a dekan na elektronici Ninoslav, može da potvrdi da je to bio dobar ambijent i pored činjenice da su i oni bili čvrste ruke.

    • iki

      10:14 // 23. 5. 2012.

      "Uostalom, ko se seća vremena kad je rektor bio Bane Kembridž, a dekan na elektronici Ninoslav, može da potvrdi da je to bio dobar ambijent i pored činjenice da su i oni bili čvrste ruke. "

      E to je bilo vreme, a i nisu bli cvrste ruke, pre ce biti da su imali shmeka i sluha za desavanja :-)

  • Drugar

    17:58 // 23. 5. 2012.

    Veliki naucnik, cvrst karakter, human I dobrodusan covek. Univerzitet ima najboljeg moguceg predstavnika.

  • nikola

    14:14 // 23. 5. 2012.

    Sin doticnog radi na najbezazlenijem predmetu koji se tice medicine. Ja cvrsto verujem da vi vasu decu ne bi zaposlili i pustili bih da pocnu od nule. Da li ce Aleksandar moci pruziti ono sto je njegov otac pruziti njemu naravno da ne. Zamislite da je neko ko je na vezu zavrsio fakultet postao hirurg, ginekolog ili pedijatar (postoje takvi slucajevi profesorske dece o kojima se ne prica), sta bi onda bilo?
    I dalje kazem ko nije usao na medicinski fakultet nije kompetentan da sudi o istom.

    • Miško Ristić

      19:43 // 23. 5. 2012.

      Šta pričaš čoveče, pa ja mu ne bi dao ovce da čuva a ne neki bezazleni predmet. On nije bezazlen, dečko nije kod kuće.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: