Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 5. 11. 2020.

| Društvo

Druga sreća - “Parking servis” posle 5 godina opet uzeo garažu ispod “Ambasadora”

Autor:A. S, T. T.Izvor:Južne vesti
parking ambasador foto M.T
Parking uskoro otvoren za građane; foto: M. T.

Skoro identičnu odluku o ustupanju garaže Poslovnog centra “Ambasador” preduzeću Parking servis sa poslednje sednice niške Skupštine, gradske vlasti Niša donele su i pre 5 godina. I planovi Parking servisa su bili slični, ali garaža tada nije postala javna. Možda će uspeti ovog puta, a direktor preduzeća najavio je pedesetak parking mesta za građane.

“Našli smo dokumentaciju, dostavili je Službi za katastar nepokretnosti i upisali smo javnu svojinu na tom parkingu”, rekao je pre 5 godina na sednici Gradskog veća tada načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janić.

Parking servis je taj prostor na upravljanje dobio posle nekoliko meseci, ali je tokom 2016. godine i zvanično odustao od adaptacije parkinga.

Zbog čega se odustalo, nisu odgovorili ni posle 5 godina novinarima Južnh vesti, ali je tada Novostima rečeno da je došlo do promene na terenu.

Srušen je pregradni zid između parkinga i susedne prostorije, pa nije bilo moguće dobiti dozvolu za rad objekta koji nije prostorno ograničen. Isključivo to je bio razlog da odustanemo od ove investicije i prostor veći od hiljadu i po kvadrata vratimo Gradu na upravljanje - rekli su tada iz Parking servisa.

garaža ambasador2 foto M.T Ulaz iz Ulice Strahinjića Bana; foto: M. T.Nije poznato kakva je sada situacija na terenu, ali odbornici niške Skupštine su na poslednjoj sednici odlučili da se prostor u podrumu Ambasadora ponovo ustupi Parking servisu. Direktor Dejan Dimitrijević najavio je adaptaciju.

Parking servis će o svom trošku odraditi sanaciju, rekonstrukciju i privesti javnoj nameni garažu ispod “Ambasadora”. Okvirno mogu reći da je to pedesetak parking mesta. Parkiranje će se naplaćivati po započetom satu bez vremenskog ograničenja - rekao je Dimitrijević.

Analiza je pokazala da je u tom delu grada, kako kaže, povećan broj zahteva za parkiranjem.

Rok za otvaranje će, rekao je direktor, zavisti od zvaničnog preuzimanja garaže od Grada i perioda adaptacije parkirališta.

Parking je na površini od 1.581 kvadratnog metra, a prema nezvaničnim informacijama koriste ga zaposleni u Nišavskom okrugu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Радован ЧЕТВРТИ

    16:41 // 5. 11. 2020.

    Нека дају неком београдском предузећу да адаптира и уреди простор.
    Могу и концесију да му дају на једно 10 година.

  • Pešak

    13:35 // 5. 11. 2020.

    Bahato slikaju i podižu vozila a sporedne ulice trotoari blokirani, treba ih ukinuti i saobracajce na teren

  • nislija s merak

    13:33 // 5. 11. 2020.

    Najomrazenije preduzece u Srbuji,ne samo u Nisu vec svuda gde postoje.Paraziti i uhlebljeni neradnici.Normalno da treba da postoji red u parkiranju,ali ne po "njihovim pravilima",Oni svojim "zavodjenjem reda"samo iritiraju narod.

    • Ouzo

      19:57 // 5. 11. 2020.

      I, da dodam, 99%,svi sa knjizicama sns-a ! Zlu, ne trebalo !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: