Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:02, 1. 4. 2018.

| Društvo

Drugi dan protesta, zahtevi isti - ostanak aerodroma i smena Bulatovića

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
protest
Novi protest zakazan za sutra od 17, na Trgu kralja Milana; foto: Vanja Keser

Ispred Gradske kuće i danas je izašlo oko 2.000 građana, nezadovoljnih zbog toga što je niška vlast odlučila da Aerodrom “Konstantin Veliki”, bez uverljivog objašnjenja i javne rasprave, pokloni Državi. Demonstranti su tražili i smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Novi protest zakazan je za sutra u 17 sati, na Trgu kralja Milana.

Ni kišovit dan nije sprečio građane da javno pokažu svoj bunt zbog poklanjanja niškog aerodroma.

protest Građani traže Bulatovićevu smenu; foto: Vanja KeserNakon okupljanja u centru niša "kod konja", demonstrantima se obratio bivši narodni poslanik Miloš Bošković koji je rekao da izjave Bulatovića i potpredsednice Vlade Zorana Mihajlović da je prethodna vlast kriva za slučaj niškog aerodroma, "nemaju dve blage veze".

Bošković je nakon kratkog izlaganja poveo masu, koja je uz parolu “Čiji grad? Moj grad!” stala ispred Gradske kuće.

Tamo se okupljenima obratio član Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović rečima da su se građani Niša okupili da bi "sačuvali državu".

Šta je istina? Kako je moguće da Republika ulaže u Beograd na vodi, koji pripada Gradu, a mi moramo da se odreknemo aerodroma? Bulatović i Gradsko veće može da pokloni stvari, ali samo koje njima pripadaju. Svi argumenti su na našoj strani. Nije važan DS, nije važan SNS, aerodrom je važan, mi smo važni. Dolaskom ovde mi čuvamo državu! - rekao je Jovanović.

đokica jovanović Jovanović kaže da je Nišlijama dosta; foto: Vanja KeserJovanović je mikorofon predao Rastislavu Diniću, koji je pročitao pismo podrške Nilijama iz Zrenjanina, a zatim se je pred građane stao sociolog Đokica Jovanović. On je zatražio Bulatovićevu neopozivu ostavku uz predviđanje da ga čeka “svilen gajtan iz Beograda”.

Koliko vidim, nas ima, a njemu (Bulatoviću) se sprema svilen gajtan od ovih iz Beograda. Njemu i njegovima želimo sve najbolje, ali im želim još nešto, da nas više ne vide i da ih više ne vidimo. Da se sklone s puta kada pošteni građanin Niša ide ulicom. Oni imaju silu, ali mi imamo moć uverenja i poštenja. Imam jednu reč, na kraju koje je znak uzvika - ostavka! - rekao je Jovanović.

Nakon toga, Jovanović je naglasio da "preko aerodroma, Nišlije brane sebe".

Nišlije su tolerantne. Mnogo mogu da trpe. Ali kada Nišlije kažu “dosta je”, stvarno je dosta. Videće šta to znači. Preko aerodroma branimo sebe i naš grad - rekao je Jovanović.

Naposletku, osvrnuo se i na direktora Regionalne razvojne agencije Jug Bojana Avramovića, koji nije snosio nikakve posledice zbog izjave u debati Južnih vesti da su "Nišlije štetne za Državu".

Onaj što je rekao da su Nišlije štetne, još uvek krcka naš 'lebac - rekao je Jovanović.

Jovanović je pozvao građane da se i narednog dana, 2. aprila, u 17 sati okupe na Trgu kralja Milana, ali je od njih zatražio i da protestuju ispred Skupštine grada, na dan naredne sednice niške Skupštine, koja još nije zakazana.

Protest protiv poklanjanja niškog aerodroma Državi

Posted by Južne vesti on nedelja 1. april 2018.

Najavljano "rađanje" Građanskog fronta

saša kostić Saša Kostić najavio formiranje Građanskog frontaPredsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara Saša Kostić najavio je stvaranje Udruženja građana "Građanski front", u koji će se "slivati" 6 organizacije iz različitih delova Srbije.

U Građanskom frontu se nalazi 6 organizacija građana Srbije. Pred nama je stvaranje jedne aktivnije organizacije koja će imati pravni status. - rekao je Kostić.

Kostić je rekao da su Beograd, Niš, Zrenjanin, Subotica, Novi Sad i još nekoliko gradova deo toga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cujte Srbi

    13:17 // 2. 4. 2018.

    Gradjanski front?Nisu i Jugu Srbije treba partija sa sedistem u Nisu,koja treba da se zalaze za ravnopravni politicki i ekonomski polozaj Juga Srbije u legalnim institucijama.Gradjanski front,iz dosadasnjeg iskustva odnosa drugih prema Jugu bice iskoriscen za ciljeve ko zna koje partije.Budite oprezni.

  • građanin

    12:57 // 2. 4. 2018.

    znate šta...pošto me je država Srbija osudila na smrt glađu (primam posle ČETRDESET GODINA RADA i PLAĆANJA DOPRINOSA DRŽAVI 15.000,oo RSD i slovima: PETNAEST HILJADE RSD i to kao nezaposleno lice pri NSZ), iako sam joj (Srbiji) posvetio godine, krv suze i znoj i podario joj TROJE DECE....Dakle, pošto mi tako vraćaju i vlada i narod Srbije, baš me briga za sve vas i za proteste i za Kosovo i za sv

  • Gradjanin

    12:52 // 2. 4. 2018.

    Gradonačelnik koji je bio pre njega je bar pokrenuo aerodrom i doveo lowcost kompanije, pa sada možemo jeftinije da platimo avionsku kartu od autobuske. Nisam član nijedne stranke,medjutim poštujem one koji su pokrenuli aerodrom,budimo realni. Medjutim očigledno da je niški aerodrom nekome luksuziranje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: