Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:02, 1. 4. 2018.

Drugi dan protesta, zahtevi isti - ostanak aerodroma i smena Bulatovića

protest Novi protest zakazan za sutra od 17, na Trgu kralja Milana; foto: Vanja Keser

Ispred Gradske kuće i danas je izašlo oko 2.000 građana, nezadovoljnih zbog toga što je niška vlast odlučila da Aerodrom “Konstantin Veliki”, bez uverljivog objašnjenja i javne rasprave, pokloni Državi. Demonstranti su tražili i smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Novi protest zakazan je za sutra u 17 sati, na Trgu kralja Milana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Дејан

    19:57 // 1. 4. 2018.

    Пратим са задовољством ове протесте и поздрављам Нишлије из Београда. Не дајте аеродром никоме. То је само ваше и ничије а ако држава помаже Нишу, то и треба да ради. Ниш је Србија, колико и Београд, можда и више. Нема одустајања!

  • gari

    22:22 // 1. 4. 2018.

    Ajmo ljudi, pokažimo bandi da ne može da gazi pošten svet !!!!!!
    NJihova je "dogorela", vidi im se kraj !!!!!!!
    Neka ova NIŠKA VARNICA UPALI PLAMEN PROMENA ŠIROM SRBIJE , kao što je sredinom devedsetih Niš skinuo sa vlasti Miloševićevu SPS bandu i postao PRVI SLOBODN GRAD U SRBIJI !!!!!!
    DOLE BANDA PRODANA !!!!!!!!!

  • slavko

    22:07 // 1. 4. 2018.

    Svi,svi,svi!!!

  • nesa

    19:29 // 1. 4. 2018.

    Necemo prenose skupstine grada 1h 1000€, zelimo aerodrom.
    Nis da vodi rodjeni Nislija.
    Naissus mu Rimljani dadose ime,
    crnogorci bi da mu krila potkresu.

  • Džimi Karter

    21:35 // 1. 4. 2018.

    Ako dozvolimo da aerodrum "ode"u Beograd mi smo generalno glup narod u Nišu!Treba istrajati do kraja i nedozvoliti da ovi nepismeni vode ovaj grad.Do sada smo trpeli njihov bezobrazluk,lopovluk,neznanje...ali svemu dođe kraj!!!

  • ucitelj

    19:39 // 1. 4. 2018.

    Mislim da ce ova nenarodna vlast do krvi braniti svoje odluke i da nece ustuknuti ni zbog kakvih protesta

  • Nis

    21:25 // 1. 4. 2018.

    Ajmo studenti,ajmo posteni gradjani,da vidi ova vlast sta je gradska sila. Da vide i ustuknu pred daljim lopovlucima koje planiraju. Narod je zgazen njihovim prljavim cipelama i opancima. Gradsku vlast nam vode sitne duse,poltroni i secikese. Zasto uopste postoji gradska vlast,da radi protiv svog grada?Tako se ovi poslusnici ponasaju,nemaju svoje ja,nemaju m..a da kazu sami sta misle.

  • Goca

    23:03 // 1. 4. 2018.

    Ko zeli moze da potpise peticiju na sledecem linku: www.petitions24.com/ne_damo_niki_aerodrom

  • Riardo

    20:00 // 1. 4. 2018.

    Obraz djon.

  • dare

    07:49 // 2. 4. 2018.

    danas svi u 17 h ,ne dajmo aerodrom

  • Sarkazam

    19:48 // 1. 4. 2018.

    Sve je bilo lepo zamisljeno dok se ovi propali nazovi politicari nisu umesali. Djokica da drzi govor. Strasno. Jesam za odbranu aerodroma, ali ne zelim da manipulisu samnom ovakvi kao on. Djoko, skloni se sa strane i ne smetaj!!!!

    • Bravo za komentar

      02:42 // 2. 4. 2018.

      Slazem se. Narod se spontano okupio da sacuva ono sto se od plata njihovih roditelja svojevremeno odvajalo da bi se izgradilo. Nisu izasli da bi ovi jeftini politicari skupljali poene. Nisu valjali ni dok su na vlasti bili, zasto bi valjali sada. Potrebna je nova snaga, a to je ovaj narod koji je izasao na ulice. Najurimo sve ove smutljivce i skupimo se u jos vecem broju

    • Avramoviću

      08:29 // 2. 4. 2018.

      i Đurđanoviću su SNSovci stavili omču oko vrata predlogom da država preuzme aerodrom. Oni su od aerodroma napravili ovo za šta se sada borimo, a Đokica bi im izvukao stolicu i postavio sebe ili sebi sličnog, grlatog, sa sumnjivim organizacionim sposobnostima. Desetogodišnji plan razvoja aerodrom je njihovo delo, zahvaljujući njihovom radu sada branimo aerodrom.

  • lili

    08:58 // 2. 4. 2018.

    A sta na sve ovo kaze Nacelnica okruga?

    • Cartmanx

      10:50 // 2. 4. 2018.

      Ništa,ona se bavi kantama za djubre,cvećem,drvoredima,objavama i satanizacijom novinarke koja joj je postavila legitimno pitanje na fb.,inače svim onim za šta je "nadležna",ako uopšte zna šta su joj nadležnosti

  • kole

    04:56 // 2. 4. 2018.

    Gradonacelnik nije ,,gradsko dete,, i nema osecaj za razvoj grada. Isto kao i ona vlast u Nisu 1958g kada je ukinula tramvaj.Kao da su nislijke i nislije kamenjem
    ,,bacale,, na Boga.

    • Ja

      11:32 // 2. 4. 2018.

      Gradonačelnik nije ni srpsko dete jer nije rođen u Srbiji a kamoli gradsko. Problem jeste i u tome što i svi trenutni čelnici grada nisu rođene nišlije i nemaju veze sa našim gradom !!

  • Ja

    11:28 // 2. 4. 2018.

    Naš gradonačelnik umesto da jasno prizna građanima činjenice bavi se zamajavanjem širokih narodnih masa(uglavnom iz ruralnih sredina i šire okoline Niša, svoje glasače i manje obrazovane) koje navodi da osuđuju one koji se bore da naš aerodrom ostane naš, prikazujući ih kao azdisale i bahate koji bi eto da se luksuziraju putovanjima avionom a grad nema para ni za mnogo bitnije stvari itd.

  • Marko

    00:59 // 2. 4. 2018.

    Sramota da se Aeorodrom poklanja Beogradu i treba da protestvuju gradjani. Ali da protesti ne budu ispolitizovani od onih koji hoce da iskoriste situaciju za skupljanje politickih poena, pa da u prvim redovima budu Zoran Zivkovic, Mica Radovic i Milan Lapcevic, mozda sam nekog propustio, ali njih sam uocio.

  • Gradjanin

    12:52 // 2. 4. 2018.

    Gradonačelnik koji je bio pre njega je bar pokrenuo aerodrom i doveo lowcost kompanije, pa sada možemo jeftinije da platimo avionsku kartu od autobuske. Nisam član nijedne stranke,medjutim poštujem one koji su pokrenuli aerodrom,budimo realni. Medjutim očigledno da je niški aerodrom nekome luksuziranje.

  • Cujte Srbi

    13:17 // 2. 4. 2018.

    Gradjanski front?Nisu i Jugu Srbije treba partija sa sedistem u Nisu,koja treba da se zalaze za ravnopravni politicki i ekonomski polozaj Juga Srbije u legalnim institucijama.Gradjanski front,iz dosadasnjeg iskustva odnosa drugih prema Jugu bice iskoriscen za ciljeve ko zna koje partije.Budite oprezni.

  • građanin

    12:57 // 2. 4. 2018.

    znate šta...pošto me je država Srbija osudila na smrt glađu (primam posle ČETRDESET GODINA RADA i PLAĆANJA DOPRINOSA DRŽAVI 15.000,oo RSD i slovima: PETNAEST HILJADE RSD i to kao nezaposleno lice pri NSZ), iako sam joj (Srbiji) posvetio godine, krv suze i znoj i podario joj TROJE DECE....Dakle, pošto mi tako vraćaju i vlada i narod Srbije, baš me briga za sve vas i za proteste i za Kosovo i za sv

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: