Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 11. 2. 2020.

| Društvo

Drugi moleban i šetnja u Nišu kao podrška demonstrantima u Crnoj Gori

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
moleban
Protestna šetnja održana već početkom januara u Nišu; foto: V. Keser

Moleban i šetnja kao znak podrške i solidarnosti sa narodom koji više od mesec dana protestuje zbog spornog zakona o slobodi veroispovesti, biće po drugi put organizovani u Nišu u sredu, 19. februara.

Iz eparhije Niške pozivaju na moleban koji će biti održan od 18 sati u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, a nakon službe krenuće se u krsni hod do crkve Svetog Vasilija Ostroškog.

Napominju da ovo rade kao vid podrške obespravljenom i stradajućem sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu eparhija Srpske pravoslave crkve u Crnoj Gori.

Molimo verni narod da iz svojih domova ponesu po jednu ikonu i da u što većem broju uzmu učešće u ovoj molitvenoj šetnji podrške. Molimo učesnike da na molitvenom hodu ne donose navijačka obeležja, parole i druge stvari koje mogu izazvati provokacije i narušiti molitveni karakter ovog događaja - poručuju iz eparhije.

Podsetimo, u Nišu je već održana protestna šetnja 4. januara, a skupovi podrške crnogorskim demontrantima održani su i u Prokuplju, Vranju i Pirotu.

Inače, molitvene litije održavaju se od 31. decembra u Crnoj Gori kao vid protesta prema Zakonu o slobodi veroispovesti, koji je usvojen u drugoj polovini decembra. Sporni crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti koji dovodi u pitanje pravo svojine nad manastirima i crkvama Mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    17:31 // 13. 2. 2020.

    @kimi-kako je tvoj sef AV podrzao?Ne sme da pisne od Mila,skrece temu,ne valja mu preosveceni Mitropolit Amfilohije !
    Dzaba ti sendvic !

  • Jovan J.

    06:06 // 12. 2. 2020.

    Predlažem da se HITNO održe molebani protiv bede, lošeg života, nezaposlenosti, niskog standarda, zapuštenih škola, povećene smrtnosti, sve praznijih sela, strašne birokratije, javašluka na sve strane.
    Molebani protiv lopovluka od strane vlasti, protiv laži, protiv sveštenstva koje se vozi u mercedesima a gladno stado se vuče ulicama. Blagodat svima od Gospoda našega. Amin!

    • Djordje.S

      14:54 // 18. 2. 2020.

      Molitva za sve te potrebe je na svakoj Svetoj Liturgiji koja se služi u našim hramovima svake nedelje i svakog praznika. Bilo bi lepo da nekada dodjete, čujete i pomolite se!

  • Ouzo

    05:13 // 12. 2. 2020.

    Jefrtini politicki poeni,svi prvaci sns moraju da budu u prvim redovima !
    Koja je svrha ovde setati i koga je briga ?
    Ako hocete da date podrsku,svi u Podgoricu,kad su litije !

    • Кими

      00:04 // 13. 2. 2020.

      Одлазак у ЦГ би значио мешање у законодавство друге државе. Шетња је вид подршке. Ви ако желите подржите. Они што увек нађу изговор свакако неће доћи.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: