Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 31. 1. 2020.

| Društvo

Drugi o "Južnim vestima": Profesionalci, korektivni faktor i priča koja ne sme da stane

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
desktop
Panel o kredibilitetu; foto: Vanja Keser

Dva panela na kojima se govorilo o kredibilitetu medija i značaju ekskluzive, ali i održivosti, posebno malih i lokalnih medija, bila su jedan deo proslave 10. rođendana "Južnih vesti". Nekadašnji urednik BBC online Stiv Herman imao je svoj masterklas, a gosti samo reči hvale za rad najuticajnijeg portala na jugu Srbije.

Stevan Dojčinović iz KRIK-a, Jovana Gligorijević iz Vremena, Emina Kovačević N1 i Marko Dražić iz Njuza govorili su o tome šta je važnije kredibilitet ili ekskluziva i kako imati i jedno i drugo.

Njima je svojim iskustvom pomogao i Stiv Herman, koji je održao i svoje predavanje o najvažnijim aspektima onlajn novinarstva.

VVV_1268 foto: Vanja KeserPričalo se i o održivosti medija, problemima oko finansiranja i opstanka u današnjem medijski neprijateljskom okruženju, a gosti na proslavi, pored kolega, bili su i oni koji vole da čitaju tekstove novinara Južnih vesti.

Jedan od njih je i doktor Dragan Milić.

Volim da kažem da su Južne vesti postale glavni korektivni faktor svih onih dečijih bolesti ili onih malo ozbiljnijih. Južne vesti za ovih 10 godina ostavile su jedan neizbrisiv trag na jugu Srbije. Vi ste jedna dijagnostička laboratorija. Dijagnostifikujete i pokušavate da skrenete pažnju na oboljenja društvene zajednice - kaže Milić.

Urednik Bujanovačkih vesti Nikola Lazić seća samih početaka rada portala, a Južne vesti vidi kao nastavak onoga što je nekada bio nedeljnik Vranjske.

Južne vesti su logična posledica Vranjskih novina, nastavak jedne vatre koja postoji. Jedna sjajna redakcija i jedna priča koja ne sme da prestane i priča koja je prevazišla lokalne, regionalne, pa i okvire Srbije. Redakcija Južnih vesti je nešto na šta treba svaka redakcija da se ugleda - kaže Lazić.

VVV_1297 foto: Vanja KeserJužne vesti su već skoro 2 godine partner BBC na srpskom, a menadžer ovog medija Dušan Mašić kaže da je redovni čitalac portala sa juga sa kojim sarađuje, jer ovaj medij, kako kaže, radi sve ono što bi jedan regionalni portal trebalo da radi.

Ono što fascinira je ozbiljnost ljudi koji tu rade i koliko oni razmišljaju u skladu sa, ne samo tendencijama koje postoje ovde kod nas i u regionu, nego i mnogo šire. Taj spoj tehnologije i novinarstva je garant da će u narednom periodu ta kuća samo rasti i da će kvalitet biti sve bolji - kaže Mašić.

VVV_1471 foto: Vanja KeserIvana Petrović sa City radija kaže da prati razvoj portala od prvog dana i za nju je fascinantno kako je portal izrastao u najozbiljniji medij juga Srbije.

Ja kao građanka sam veoma srećna što postoji takav medij i što u svakom trenutku mogu da dobijem dobru informaciju, iako i sama imam medij, ali Južne vesti su i nama pouzdan izvor informisanja - kaže Petrovićeva.

Podsetimo, Južne vesti počele su sa radom 29. januara 2010. godine, a danas su jedan od najuticajnijih i najcitiranijih medija sa juga Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Шишач снс-ОВАЦА

    12:54 // 31. 1. 2020.

    Подршка младим, паметним и храбрим људима!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: