Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 11. 9. 2021.

| Društvo

Druženje dece sa gradonačelnikom Leskovca - politička promocija i zloupotreba ili tradicija?

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
cvetanovicideca-foto-gradleskovac
Da li je moglo druženje bez gradonačelnika u prvom planu? foto: Grad Leskovac

Najmlađi Leskovčani danas su posetili aero i konjički klub, a na ovo druženje pozvao ih je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović putem zvaničnog gradskog sajta. I dok iz Cvetanovićevog kabineta kažu da je to druženje tradicija koju je gradonačelnik pokrenuo i da je on uvek tu, iz niškog Odbora za ljudska prava ocenjuju ovu aktivnost kao vrstu političke promocije i zloupotrebe dece.

mesko i deca Nema gradonačelnika, nema ni posete klubovima? foto: printscreen“U subotu druženje sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem u aero i konjičkom klubu” - naziv je vesti na gradskom sajtu koja je objavljena u sredu. Poziv je bio upućen mališanima, roditeljima, bakama i dekama.

To je nama neka tradicija i gradonačelnik uvek bude, to je na njegovu inicijativu. On je tu sa decom, druži se, ćaska sa njima. Jedno opušteno druženje, ko god želi dobro došao je - kažu za Južne vesti iz Pr službe Cvetnovića.

I zaista, gradonačelnik Cvetanović je i bio danas sa decom u ovim klubovima, slikao se sa njima, bio tu dok su razgledali konje, vozili se kočijama i gledali izložene avione.

Da ova akcija nije loša, ali da kada to organizuje zvanička struktura i koristi to da stavi sebe u prvi plan izgleda da je primatni cilj politička promocija, zaključuje Dragan Đorđević iz niškog Odbora za ljudska prava. DSC_0288_1024x683 foto: Grad Leskovac

Očigledno je da se pojačava politička kampanja na svim nivoima i da ni najmlađi nisu izuzeti kao ciljna grupa, ne mogu da nađem logičnu vezu između gradonačelnika i Konjičkog kluba, a da nije takmičenje pa da se pojavi protokolarno. Meni to liči na priliku da se uradi politička promocija i neka vrsta zloupotrebe dece - kaže Đorđević.

Ipak, kaže Đorđević, o zloupotrebi dece bi moglo da se govori ako bi mališani bili organizovani u dogovoru sa školama i vrtićima i u zavisnosti od toga kakva bi onda bila procedura prijavljivljivanja te dece i da li roditelji dali saglasnost.

Aktivnost na kraju krajeva uopšte nije loša, stvar je u tome ko je organizuje i kako. U redu je da je Grad dao neki novac, ali nosioc cele priče, promocije i poziva treba da bude neko drugi, a ne gradonačelnik. To liči na utrpavanje gradonačelnika u nešto što nije njegov posao. Decu treba skloniti od takve vrste političkog uticaja, promocije i identifikacije, jer se ovde sve na kraju svodi na personalno - da nije gradonačelnika, ne bi bilo ni puštanja zmajeva, tako ispada - dodaje Đorđević.

On zaključuje da je očigledan interes centra moći da se prisvoje svi segmenti društvenog života i stave, kako kaže, pod jednu kapu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sanja Stojković

    22:19 // 12. 9. 2021.

    Tradicionalno druženje gradonačelnika i najmlađih sugrađana. Dečija nasmejana i srećna lica govore više od reči koliko su uživala u igri i druženju.

  • Goran

    17:52 // 12. 9. 2021.

    Ovo cak ne pisu ni botovi.Ovo sve kucaju dve osobe.Iste reci, stil pisanja ko za prvi razred.Bljak 00

  • Dushan

    17:14 // 12. 9. 2021.

    Gradonačelnik uvek ističe da je briga za grad i građane Leskovca ono što je njegov cilj. Ovim druženjem se pokazalo da su deca uzivala u svakom trenutku koji su proveli na prelepom mestu. Nastavite sa ovakvim organizacijama, a mi smo tu da vam se pridruzimo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: