Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 11. 7. 2019.

| Društvo

Drveće posečeno u Aleksincu koristiće komunalno preduzeće, a stabla iz Grdelice socijalno ugroženi

Autor:J. Adamović, B. AntićIzvor:Južne vesti
seča stabala
Aleksinačko preduzeće koje ga je poseklo koristiće ga za grejanje; foto: D. O.

Nakon što su aleksinačko šetalište i ulaz u Grdelicu ostali bez desetina stabala koja su nedavno posečena, ostalo je pitanje šta će biti sa tim drvećem. I dok u Koridorima Srbije kažu da će drvored iz Grdelice koristiti socijalno ugroženi građani, stablima iz Aleksinca grejaće se preduzeće JKP Komunalne usluge koje ga je i poseklo.

Aleksinačko šetalište je i pored negodovanja građana pre par meseci ostalo bez 45 stabala lipe i kestena. Poseklo ga je aleksinačko preduzeće koje taj posao i nije dobilo na tenderu - JKP Komunalne usluge, a kako je utvrdio RERI to su učinili bez ijednog odobrenja nadležnih i po scenariju beogradske gondole. seča stabala Stabla su u preduzeću koje će ga koristiti na zimu; foto: I. D.

Drvećem koje su posekli, kako kaže direktor Komunalne usluge Budimir Marković, preduzeće će se i grejati tokom zime.

Mi ćemo da ga koristimo, takav je i bio dogovor - da ga posečemo i koristimo za ogrev - kaže Marković.

Sumnje građana da su stabla zapravo radnici odneli svojim kućama da bi imali ogrev za zimu, Marković negira i tvrdi da će ga koristiti ovo aleksinačko preduzeće. grdelica Stabla iz Grdelice za socijalno ugrožene; foto: čitalac

I drvored platana koji je dugo bio zaštitni znak ovog kraja, a skoro je nestao iz ulaza u Grdelicu, poslužiće za ogrev.

I pored toga što su građani negodovali i govorili da su im 50 godina stara stabla pravila hlad koji ništa ne može da zameni, ona su posečena, a iz Koridora Srbije stigao je i odgovor ko će ih koristiti.

Posečena stabla se, u dogovoru sa MZ Oraovica, privremeno deponuju na stovarište JKP Komunalac u Grdelici, a kasnije će u koordinaciji sa MZ Oraovica, biti dodeljena socijalno ugroženim građanima - navode u Koridorima.

Podsetimo, nakon što su iz Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu ukazali da su stabla u Aleksincu isečena bez odobrenja, nedavno su podneli i krivične prijave protiv odgovornih, a zatražili su od Ministarstva zaštite životne sredine i vanrednu inspekciju Opštine Aleksinac, jer tvrde da je prekršila zakon.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: