Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 12. 10. 2022.

| Društvo

Drveni most u niškoj Tvrđavi oštećen i nebezbedan, još ništa od izgradnje novog

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
drveni most u Tvrđavi
Oko 9,4 miliona izdvojeno za novi most; foto: JV / Jelena Mišić

Ruglo i opasnost za pešake - tako građani preko aplikacije "Prijavi problem" opisuju drveni most u niškoj Tvrđavi. Direkcija za izgradnju grada zaključila je još januara ugovor vredan oko 9,4 miliona dinara sa firmama čiji je zadatak bio da za 90 dana izgrade novi. Međutim, tu su samo skele, a da li one pridržavaju stari most da ne padne ili su neki radovi počeli, nadležni ne odgovaraju.

drveni most jelena mišić 3 foto: JV / Jelena MišićNa stepeništu nedostaje daska, na samom mostu daske štrče i trule su, a tu su i rupe i polomljeni delovi konstrukcije. Građane brine da se neko ne povredi, pošto most spaja Tvrđavu sa Gradskim poljem i svakodnevno ga pređe veliki broj đaka i studenata.

Da li je potrebno da se neko od pešaka povredi ili strada da bi nadležnima palo na pamet da se pozabave njegovom rekonstrukcijom? Veliki broj đaka, studenata i stanara naselja Stevan Sinđelić svakog dana prolazi preko mosta. Nikada nije bio u gorem stanju - žali se čitalac.

drveni most jelena mišić 5 foto: JV / Jelena MišićNišlije kažu i da pravo stanje, koje mnogi vide na fotografijama na društvenim mrežama, može da se vidi i oseti samo kada se prelazi most.

Krca pod nogama i osećaj je kao da će noga svakog trenutka da vam propadne - priča građanka.

drveni most jelena mišić 1 foto: JV / Jelena MišićZa izgradnju novog drvenog mosta iz gradske kase izdvojeno je 9.378.528 dinara sa PDV-om, a Direkcija za izgradnju Niša je još 28. januara potpisala ugovor sa firmama Kolarević iz Pojata i Spektar invest iz Paraćina, koje bi trebalo da odrade posao.

Trajanje ugovora navedeno u tenderskoj dokumentaciji je 90 dana. Međutim, iz Direkcije ne odgovaraju na pitanja o tome kada će biti gotov most i čemu služi skela.

drveni most jelena mišić 4 foto: JV / Jelena MišićPodsetimo, most je više puta “krpljen” jer daske često iskaču iz ležišta, a one sa stepenica otpadaju. Zato je trebalo da bude demontiran i da se napravi novi, takođe drveni, uz čelične rukohvate i ogradu.

Nadležni su krajem 2019. godine, nakon apela građana, rekonstruisali most i najavili da bi novi trebalo da bude izgrađen 2020.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    20:11 // 13. 10. 2022.

    Nadlezni- nemamo vremena da vam popravljamo most, imamo preca i licna posla, da se obezbedimo,zaposlimo porodicu i napunimo dzepove ! Uostalom, sta ce te na drzavne ,tehnicke fakultete, upisite menadzment strukovnih studija, u centru je i nema da se akate kroz Tvrdjavu ! Pitajte vase profesore, nase glasace !

  • Seljak

    19:10 // 12. 10. 2022.

    Ovaj most na slici da bi se dobro rekonstruisao potrebno je maksimalno 1,4 miliona dinara, sve sa svetlećim kineskim neispravnim cevima kao na onom ispred tvrđave. Kladim se da će 8 miliona dati na 4 dela, od kojih Neša, namesnica, zamenica uzimaju po 2, a 2 dele braća Daltoni iz Pukovac i onaj rođak iz Klera.

  • SARKAZAM

    18:20 // 12. 10. 2022.

    Kada pravite novi, obavezno da ima LED trake, u stilu Zorice Brunclik!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: