Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 9. 8. 2018.

| Društvo

Država i zvanično preuzela niški aerodrom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
potpis
Potpis na poklon; foto: MGSI

Potpisima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, niški Aerodrom “Konstantin Veliki” i zvanično je postao vlasništvo države i pored negodovanja jednog dela Nišlija i brojnih protesta protiv poklanjanja niške vazdušne luke.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, ugovor o prenosu osnivačkih prava u Javnom preduzeću za aerodromske usluge “Aerodrom Niš”, kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom, potpisan je danas u Beogradu.

Prenosom upravljanja na Vladu Srbije, biće omogućeno normalno funkcionisanje niškog aerodroma i obezbeđena sredstva za investicije koje će omogućiti dalji razvoj niškog aerodroma, kako bi i u budućnosti bio jedan od vodećih u ovom delu regiona - kaže ministarka Mihajlović.

Ona je rekla da je ova odluka doneta nakon višegodišnjih molbi Grada Niša i menadžmenta aerodroma da pomogne dalji rad i razvoj niškog aerodroma, s obzirom na to da Grad Niš, kao vlasnik aerodroma, kako je rekla, ne raspolaže neophodnim finansijskim sredstvima.

Izjava prvog čoveka Niša o današnjem potpisivanju ugovora u saopštenju nema, a ministarka nije pojasnila ni ko će sada upravljati aerodromom. Nije poznato da li će rukovodstvo niškog aerodroma biti u Beogradu ili Nišu i kada će se sve te promene desiti.

Novinari Južnih vesti su MInistarstvu poslali dodatna pitanja, a odgovori se očekuju narednih dana.

Dosadašnji direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović je odmah nakon potpisivanja ugovora u Beogradu podneo neopozivu ostavku.

Podsetimo, sa 44 glasova “za” i 5 “protiv” na glasanju koje je ponovljeno i uz odbijanje zahteva opozicionih odbornika za glasanje prozivkom, vladajuća većina u niškom parlamentu izglasala je predlog Gradskog veća kojim se niški Aerodrom “Konstantin Veliki” ustupa Republici na upravljanje bez naknade.

Od same najave poklanjanja aerodroma državi, pa sve do samo izglasavanja ove odluke održano je nekoliko protesta nezadovoljnih građana, a oformljena je i Inicijativa “Ne damo aerodrom” koja je najavila i postupke pred sudom zbog neregilarnog poklanjanja aerdoroma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PM

    12:41 // 10. 8. 2018.

    Pa dobro... Sada lepo sačuvati ovu sliku i imena, pa jednoga dana, ako "ne bude", lepo - nema onog: nisam video, nisam čuo, to uradila moja tetka... Uzgred: zašto ne "uze"država. npr. "Jastrebac", nekada jednog od najjačih proivođača najkvalitetnijih pumpi (ima ljudi koji se svojski trude da sačuvaju isti , da ge ne "pojedu ale"!!

  • slavko

    08:16 // 10. 8. 2018.

    Jednoga dana trebalo bi sve te prodavacice izvesti pred sud!

  • Janković

    20:36 // 9. 8. 2018.

    Bulatoviću,pitam te kako ćeš na ulicu među ljude,kome ćeš da odpozdraviš....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: