Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 20. 7. 2012.

Dug Jugorosgasu blokira račun Grada Niša?

gasovod foto: fakti.org

Zbog dugovanja duga prema Jugoroskasu od preko 700 miliona dinara, postoji mogućnost blokade računa Grada.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Kesa iz DS-a

    09:54 // 21. 7. 2012.

    Kakve li glupe vesti, pa kakve veze ima gradski budzet sa placanjem gasa Yugorosgazu ,ili ako jedino nije grad bio garant toplani pri ugovaranju. Svuda u svetu osnivac osniva javno preduzece radi zdovoljenja opstih potreba koje se normalno naplacuju,firma razvija, a visak vrednosti vraca osnivacu, samo se kod nas u javnim preduzecima ovo dogadja tako da se 20% nislija greje na gradsko jasle, ostali gradjani to placaju a visak rodbine prijatelja i kumova trpa u gradsku toplanu, o trosku poreskih obveznika...lepo smisljeno u radionici DOS-ovih ulicnih experata

  • realno i pragmaticno

    00:14 // 21. 7. 2012.

    Pa ako grad nema prostora ni za kredit onda smanjite sredstva Direkciji za izgradnju grada od 2 milijarde godisnje sta je to da im se smanji 700 milona a u korist gradjana i njihovog grejanja !Zima stize i nove kolicine gasa i nova dugovanja.....!!!

  • zrtveno jagnje

    00:12 // 21. 7. 2012.

    Covece a ti rece da preduzeca nisu u tako losem stanju i to koliko juce! Ne istrcavaj nego sagledaj realno situaciju ili okupi tim studenata sa fakulteta ekonomskog nek ti objasne koliko smo duzni i da nam blokada visi! Pogledaj izjavu nacelnice za finansije i videces sve ,kaze da je kreditna sposobnost taman tolika koliko se duguje po to menici za gas!? Aman to znaci da je Nis kaput ukoliko se sredstva ne obezbede ili se ne napravi dogovor o sukcesivnoj otplati dugovanja .Ako nece da cekaju onda grad mora da uzme kredit i vise ni kredit nema kao eventualni zadnji plan a sta ako stigne jos neka menica (hala,stadion,jos neko komunalno preduzece ili ko zna sta jos ...!Losa postavka veca,losa postavka od starta za SNS! A tu je i nova grejna sezona to je opet novi dug koji ostaje za naredno leto....bez dobrog plana nista ovde nemoze da se uradi!

    • P.Enees

      19:52 // 22. 7. 2012.

      Cini mi se da je NS u poslednjih godinu dana puno puta upozoravala na katastrofalno stanje gradskih javnih finansija. Procene su da su javne finansije grada u dubiozi izmedju 5,5 i 7 milijardi dinara sto je ekvivalentno celom jednom jednogodisnjem budzetu. To prakticno znaci da u skladu sa sadasnjim nivoom i intezitetom prihoda na prihodovnoj strani budzeta, barem 4(cetiri) naredne godine nema nikakve perspektive u smislu razvoja i investicija. Katastrofa koju prethodna vlast ostavlja za sobom je ne merljiva i ne zapamcena u dvadesetogodisnjoj istoriji ovog grada.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: