Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:02, 28. 7. 2010.

| Društvo

"Dug grada manji od 2 miliona"

Autor:B.U.Izvor:Južne vesti
Gradsko veće

Zahtevi predsednika gradske opštine Niška Banja Zorana Vidanovića, koji je u petak zamrznuo protest, odnosno štrajk glađu, u utorak ponovo bili na dnevnom redu sastanka u Gradskoj kući Niša.

- Prema podacima koji su predočeni javnosti posle još jednog sastanka sa predsednikom Zoranom Vidanovićem, Grad Niš opštini Niška Banja na ime sanacije posledica poplava treba da uplati manje od dva miliona dinara, a ne 2,5 miliona, koliko je u svojim zahtevima pominjao Vidanović - izjavio je za nišku televiziju Zona gradski većnik Žarko Ranković.

On je, nakon sastanka predstavnika grada i relevantnih gradskih institucija sa predsednikom Gradske opštine Niška Banja Zoranom Vidanovićem, rekao da se do sada nije znao tačan iznos novca koji ova gradska opština potražuje od grada.

Ispostavilo se da je most, odnosno cevni propust na Kutinskoj reci, još 1985. godine izgrađen bez potrebne dokumentacije i nije imao upotrebnu dozvolu. Vidanović smatra da je taj most prenet u nadležnost Gradske opštine Niška Banja.

Međutim, Ranković je to negirao, pozivajući se na izveštaj Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Vidanović je ostao nezadovoljan i posle ovog sastanka u Gradskoj kući, a Ranković je najavio da će zaključke i svu dokumentaciju predati gradonačelniku Milošu Simonoviću, koji treba da zakaže još jednu sednicu gradskog veća, posvećenu finansijskim odnosima grada i opštine Niška Banja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeca

    11:42 // 28. 7. 2010.

    Toliki novac su dali za tzv. most u Parku svetog Save a za most koji je ljudima stvarno potreban i koji je srusen u elementarnoj nesreci natezu se mesecima. Kakva je to politika?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: