Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 4. 2. 2013.

| Društvo

Dug mesnih zajednica prepolovljen

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-zgrada-opstine-pk.jpg

Direktor Stručne službe mesnih zajednica Marko Lazić ističe da je za dva meseca, koliko je na ovoj funkciji, uspeo da uz pomoć lokalne samouprave, prepolovi dugovanja od 8,3 miliona dinara prema izvođačima radova.

- Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da u celosti izmirimo dug I nastavimo sa radom kao pozitivno preduzeće. Što se tiče prioriteta ove Službe, više pažnje ćemo posvetiti velikim seoskim mesnim zajednicama, s ciljem da naša sela ožive, da što više mladih ljudi odluči da živi i radi na selu - istakao je Marko Lazić i dodao da je  započeto sređivanje seoskih škola, koje su u veoma teškom stanju.

Zgrade su stare, dotrajale, a uslovi za rad nedostojni.

- Nedavno smo završili adaptaciju škole u Babotincu, gde smo za popravku krovne konstrukcije izdvojili 250.000 dinara. Uradićemo i podove, a u zavisnosti od sredstava postaviti i laminat, kako bi deci obezbedili bolje uslove za učenje - pojašnjava Lazić.

On ističe da je svakodnevni kontakt sa predsednicima mesnih zajednica i zborovi koji se održavaju u selima prokupačke opštine najbolji način za upoznavanje problema sa kojima se susreću meštani.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Мали Марко

    15:58 // 4. 2. 2013.

    Стручна служба месних заједница није предузеће и не може да послује позитивно јер се финансира из буџета и није основана као профитабилна служба!

  • glasac

    14:26 // 4. 2. 2013.

    Najbolji nacin koji opstina moze da uradi za svoje mesne zajednice,je da ukine strucnu sluzbu mesnih zajednica,koja ima skoro 40 radnika.Izracunajte koliko je to za plate na mesecnom nivou,pa cete videti!A da ne pricam da od formiranja nove vlasti(SNS-SPS-URS)imaju i pomocnike direktora!Nekada je taj posao radio jedan referent,pa zasto ne bi moglo i sada...

  • Nikola Brankovic

    10:06 // 4. 2. 2013.

    Evo jedan dzab-dzaba savet kako da se stimulise preseljenje mladjih u manje urbane krajeve. Obezbedite kvalitetan internet. Ne govorim o ovim budjavim DCMA modemima koji i po gradovima trokiraju, niti neki 100kb-tni wireless koji puca kad padne kisica. Kablovska ili jak ADSL pa bi mladji (u koje se, nadam se, racunam, iako sam u kasnim 20tim) mozda i razmotrili odlazak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: