Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 19. 10. 2012.

| Društvo

Dug prema Jugorosgasu prepolovljen

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-toplana.jpg
Arhivska fotografija

586 miliona je Grad Niš dugovao Jugorosgasu za isporučene energente. Nakon trećeg sastanka gradonačelnika Zorana Perišića i direktora Jugorosgasa u Srbiji Vladimira Koldina taj dug iznosi 259 miliona.

Pored toga što je dug prepolovljen kako je najavio gradonačelnik Niša u planu je još jedno umanjenje duga uzimanjem kredita.

- U završnoj fazi je realizacija kredita koji je Toplana u postupku uzimanja kod kkomercijalnih banaka od 200 miliona dinara. To znači da će dug prema Jugorosgasu biti sveden na 60-ak milona dinara sa tekućom potrošnjom – rekao je Perišić.

Naplata računa, kako je rekao gradonačelnik, ide mnogo bolje od kako je Toplana dobila novog v.d. direktora. Iako se krenula nova grejna sezona i novi troškovi, Perišić tvrdi da neće dozvoliti da dugovanja dostignu milionske cifre.

Direktor Jugorosgasa Vladimir Koldin istako je da je ova kompanija danas gradu ponudila novu ideju upotrebe prirodnog gasa.

- Reč je o upotrebi gasa u transportnim preduzećima, pre svega u javnom prevozu. Uz mogućnost korišćenja u prevozu robe. Ovakva upotreba gasa veoma je razvijena u Italiji I Bugarskoj, a na današnji dan to je perspektiva u razvoju javnog saobraćaja I korišćenju energenata – istakao je Koldin.

Koldin je dodao i da je cena prikljuka za domaćinstva jedna od najnižih u Srbiji I znosi oko 76 hiljada dinara, ali sa mogućnošću otplate na 11 meseci.

I pored toga Koldin kaže da se na polju interesovanja građana za gasifikaciju nije mnogo promenilo i da sada u Nišu ima potencijalnih 8 hiljada novih korisnika.

Uskoro gasifikacija i Kliničkog centra

Predstavnici Grada i Jugorosgasa najavili su skoru gasifikaciju kotlarnice Kliničkog centra Niš. Kako je pojasnio gradonačelnik Zoran Perišić uskoro bi trebalo da cevi sa gasom stignu i do ove zdravstvene ustanove.

Realizacijom ovog projekta, poručio je gradonačelnik Niša, nestao bi konačno preoznatljivi crni dim koji je godinama izlazio iz dimnjaka kotlarnice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: