Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 19. 5. 2021.

Dug put za Nišlije do subvencija za zamenu stolarije i kotlova

Zagadjenje Le; foto: JV Kotlovi na dugom štapu; foto:JV

Iako je juče Odluka izglasana na hitnoj sednici, građani Niša koji bi uz subvencije da menjaju prozore ili kotlove neće do njih doći tako hitno. Kako se čulo juče u Skupštini Grada, pre svega, ovaj projekat bi trebalo da podrži Ministarstvo energetike koje je za sve lokalne samouprave opredelilo svega 54 miliona dinara. Zatim, Grad Niš bi trebalo da raspiše konkurs, pa će tek onda biti izabrani oni čija će obnova biti podržana uz glavno pitanje - sa koliko novca.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Čudesni dribling

    14:41 // 19. 5. 2021.

    -U Nišu dobra pljeska i pivo pedeset dinara.
    -Gde?
    -Nigde, al' lepo zvuči!

  • Des - pot

    14:44 // 19. 5. 2021.

    Evo još jednog dokaza nerada i javašluka gradske vlasti.Projekat ministarstvu treba poslati do 21.maja a oni ga još nisu spremili.Znači, piši propalo.

  • JA

    15:47 // 19. 5. 2021.

    CAK I DA GRAD DOBIJE 10 MILIONA, PITANJE JE KO CE DOBITI SUBVENCIJE OD GRADA?! SIGURNO NECE ONI KOJIMA JE OVO JEDINO RESENJE DA ZAMENE STOLARIJU VEC ONI KOJI IMAJU PARTIJSKU KNJIZICU, BLIZI, PA DALJI RODJACI ČLANOVA KOMISIJE, PA PRIJATELJI, PA PRIJATELJI KAFEKUVARICA....

    • Robin Hud

      11:12 // 20. 5. 2021.

      Mnogo ih nabroja jer nema toliko para. Ako grad dobije 20mil to je ZA MANJE OD 40 PROZORA!!?? A gde su ventili, izolacija, kotlovi,...??

  • Otpor

    15:26 // 19. 5. 2021.

    Sot i kompanjia ima da dodeli njihov firmi i toliko...Opet pojeo vuk magarca...Idemo Nis...Dno dna!!!

  • Istina

    16:35 // 19. 5. 2021.

    Opet besmisleni projekti i fotkanje sa Ministarskom
    opet popularizacija Efikasnosti koja i ne postoji u našem Nišu,
    kuće stare, prozori godinama neobnavljani jer nema sa čim imamo Menagera za Energetiku KAO DA GA NEMAMO sve je već unapred namešteno tako da Nišlije konkretnu dobit od projekta neće videti.

  • das 3 posto da dobijes

    16:56 // 19. 5. 2021.

    sada će početi da se ugradjuju pojedinci , kao i do sada za sve povoljnk sto daje drzava. prvenstvo imaju članovi vladajuce stranke

  • Smuk

    16:50 // 19. 5. 2021.

    Ako , stvarno , narodu omoguće te pare onda oni ostaju bez sredstava za život tj. moraju da se odreknu para koje bi sebi podelili za plate!Koj' je blesav da to uradi? Oni? Begaj, be...A,narod je k'o "stado","krdo" žaba...tek kad budu skuvani-neće da primete! A kuvani su već 100.000 puta!"Pošteno" , što bi rekao Džunić,koji je pod krivičnim prijavama kao i Bandjur!Sad im je "Zlatno doba"!
    Lepota!

  • bivša

    16:58 // 19. 5. 2021.

    lipši magare do zelene trave.Tako će i biti.Ti kupi kotao a kad ti damo pola će vidimo.Kuća mora da bude legalizovana i poreza plaćena.Samo za elitu.

  • Miloš

    18:58 // 19. 5. 2021.

    Kakve nebuloze je izrekao menadžer za energetiku juče, pa to je neverovatno. Sve su spremili samo bez adekvatnh kriterijuma. Kada će socijalno ugroženi građanin da izdvoji pola para, koji su kao pretnost u dobijanju subvencije? Legalizovani objekti kao uslov, kako kad pola grada nije ni ucrtano?

  • Budite pravicni

    19:58 // 19. 5. 2021.

    Dobro vidim da je aktuelna tema Energetska efikasnost
    A KAKO STE RESILI PROBLEM ONIH ISTRAUMIRANIH NISLIJA SA DODELOM STANOVA KOJE ODRZAVA GRAD
    eto prvo tu ste trebali da uložite sredstva iz ministarstva
    DA LI STE SMELI DA SMENITE SEFOVE IZ TE GRADSKE SLUZBE KOJA BI IH TREBALO ODRZAVATI I KOJI SU NAPRAVILI PROPUSTE AJDE SMENITE IH AKO SMETE AKO STE PRAVICNI.

    • Torpedo

      22:46 // 20. 5. 2021.

      Ne brukaj se vise svojom nepismenoscu ! Neka ti tvoji sns pajtasi plate kurs !

  • superhik

    19:59 // 19. 5. 2021.

    Bice polako cemu zurba, odluka ce biti doneta zimus kad udari hladno.

  • Sima

    10:49 // 20. 5. 2021.

    Haaa ha ha pa 20 miliona je izolacija za 40 kuca u Nišu!I sve ce to Sotirovska, kao i radna mesta, da podeli svojima!To je samo ludom radovanje....

  • MajNejmIz

    07:48 // 20. 5. 2021.

    S juga sam, ziveo sam skoro 10 godina u Nisu. Emotivno sam vezan za njega. Sada sam na relaciji Novi sad Beograd. Ono sto moram da kazem je da se u NS-u mnogo ozbiljnije radi u korist grada i gradjana. Fasade, trotoari, parkovi, mostovi, ulice, nema internet kablova po banderama, svuda podzemni kontejneri. Ulazu ravnomerno u ceo grad. Prosto pristup je ozbiljniji. To ne vidite dok ste na jugu.

    • Kimi

      15:39 // 20. 5. 2021.

      Tačno tako. Ali ko će ovde, od ovih polupismenih "profesionalnih" političara da uradi tako nešto? Da ne pričamo što im je glavni cilj sopstveni džep.

    • Razbibriga

      22:52 // 20. 5. 2021.

      Da, tacno,ovde je propast ali dojadiste vi, koji kad se negde preselite, solite pamet, kako tamo nije ,kao ovde !

  • daki

    20:59 // 19. 5. 2021.

    Pazi ovaj slucaj.Prvo sam bio na nekoj rang listi,snasao se i dobio stan,cekao sa otkupom i na kraju ga otkupi za 70 maraka, naidje kriza centralno grejanje skoro pa dzabe,energente subvencionisali gradjani koji se u sopstvenoj reziji greju na drva i ugalj,grejanje u poslednje vreme poskupi ,kuku lele,uzeh vaucer da se oparavim od soka u banji,da se oporavim dace mi drava 50% za zamenu stolarije.

    • Neguzonjin sin

      01:23 // 20. 5. 2021.

      Država je nekada davala odlične kredite za izgradnju kuća onima koji nisu želeli ili mogli da dobiju stan. U Nišu postoje ulice sa prelepim komfornim kućama iz tog doba. Stanovi su ,,golubarnici". Kuća sa dvorištem je zakon.

  • Brat

    23:22 // 19. 5. 2021.

    Čudno bi bilo da Niš dobije nešto brzo..na ovo smo navikli...

  • Nislija

    10:33 // 20. 5. 2021.

    Idemo u rat da se bijete, neki cemo da prezivimo, a neki cete da poginete... Pojeo vuk magarca...

  • Robin Hud

    11:19 // 20. 5. 2021.

    Ovo je prvorodjeni smislio da se narod zamajava kako ON MISLI NA NAROD, pokaze da brine o zagadjenju i efikasnosti potrosnje energije i da GA NAROD JOS VISE VOLI PRED IZBORE

  • Osvesceni gradjanin

    00:04 // 20. 5. 2021.

    Nekako se cini da cemo MI gradjani ostati bez toga a da ce ONI i ovo uraditi za sebe, svoje vikendice, tetke, muzeve, decu...a za nas nece biti nista.

  • Centar grada

    15:09 // 20. 5. 2021.

    Pamtim i gledam, dan danas. Dolazi Vučić, fasade u centru treba srediti. Lovu daje država. Dođoše i kod mene u stan, dan pre dolaska Nj. porušiše šardinjere, treba nove postaviti, love ima... Porušiše, polomiše, odoše, tako i dan danas stoje. Lako se da slikati. Tako bi i prozori ostali, ko rupe.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: