Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:57, 11. 10. 2010.

| Društvo

Duliću "Oktobarska nagrada" Leskovca

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Oliver Dulić i Slobodan Kocić (desno)

LESKOVAC - Ministru ekologije i prostornog planiranja uručeno je najviše gradsko priznanje za izuzetan doprinos razvoju grada.

- Danas je nas nekoliko dobilo ovo značajno priznanje, i ja se u ime svih zahvaljujem. Vaši sugrađani su unapredili grad svojim radom i delima, a mi koji nismo sugrađani smo se isto jednako trudili i u budućnosti ćemo to činiti. Bez obzira na predrasude koje postoje kod ljudi da je sever zemlje razvijeniji i da su gradovi na severu lepši, moram da vam kažem da bez obzira ko gde živeo, koje pripadnosti bio, ljude delimo isključivo na dobre i loše, vredne i lenje. Geografija nije važna, važni su ljudi, a ovde u Leskovcu sam upoznao dobre, poštene i vredne ljude - rekao je Dulić.

Dulić je ocenio da će za par godina Leskovac biti grad koji ima sve ono što imaju i najrazvijeniji gradovi u Evropi.

- Imaćete najmoderniju regionalnu deponiju, reciklažni centar, uređenje otpada, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, solarnu energiju. Imaćete i, ja se nadam, razvijen sistem korišćenja geotermalne energije - rekao je Dulić, pošto u Leskovcu uskoro počinje izgradnja prve solarne elektrane u Srbiji.

Obrazlažući odluku o dodeli prizanja Duliću, gradonačelnik Leskovca, Slobodan Kocić, rekao je da nekih od najvrednijih projekata koji su započeti, a neki i realizovani, ne bi bilo bez "velike pomoći" ministra.

Na svečanosti u leskovačkom Narodnom pozorištu Oktobarsku nagradu i medalje dobili su učenik trećeg razreda Muzičke škole Mihajlo Đorđević i Sportsko društvo "Arena", koje okuplja sportiste sa posebnim potrebama, državni sekretar ministarstva omladine i sporta, inače Leskovčanin, Slaviša Zlatanović, načelnik Policije uprave Leskovac, Dejan Radenković, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kao i predškolska ustanova "Vukica Mitrović".


Podzemno jezero ispod Leskovca

Ministar Oliver Dulić uručio je na svečanosti povodom Dana grada gradonačelniku Slobodanu Kociću odluku Fonda za zaštitu životne sredine o finansiranju istraživanja geotermalnih izvora na teritoriji Leskovca u iznosu od 100 miliona dinara.

- Milion evra za našu bušotinu! - u šali je dodao Kocić. 

Slobodan Kocić gradonačelnik Leskovca, o projektu istraživanja geotermalnih izvora

Oliver Dulić ministar životne sredine i prostornog planiranja o razvoju Leskovca i podržanim projektima

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: