Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 24. 6. 2020.

| Društvo

Dupliran broj pacijenata u KC Niš, Tiodorović kaže da je utakmica Kupa rizik

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti, RTS
korona
Povećan broj obolelih u Nišu, žarište i Vranje; foto: Vanja Keser

Da je u kovid bolnicama u starom delu Kliničkog centra u Nišu jutros bilo 85 pacijenata, što je duplo više nego pre dva dana, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović, dok iz Uprave i dalje ne objavljuju podatke. Tiodorović takođe kaže da večerašnja utakmica Kupa koja se igra na "Čairu" predstavlja rizik.

U danu kada je broj novoobolelih od korone u Srbiji, prema zvaničnim podacima, bio veći od 100, Klinički centar ponovo nije saopštio koliko pacijenata je na lečenju u ovoj ustanovi. Taj podatak izneo je jutros epidemiolog i član republičkog Kriznog štaba Branislav Tiodorović na javnom servisu.

Vranje je i dalje žarište, ali prema podacima koje je izneo Tiodorović dupliran je i broj pacijenata u starom delu Kliničkog centra Niš, gde je pre dva dana prema zvaničnim informacijama bilo 39 obolelih na lečenju.

Zbog te situacije u Vranju koja se održava, oboljenja su tamo značajna, imamo mnogo pneumonija, čak se kaže u podacima od juče, danas i jutros da ih je preko 60, to je veliki broj. Najteži bolesnici se zbrinjavaju u Kliničkom centru Niš, gde je ipak na neki način došlo do nekog smirivanja, jer imamo ovog trenutka, od jutros najnoviji podatak, 85 pacijenata u kovid bolnici u starom delu, među njima imamo 48 pozitivnih potvrđenih, što znači da se ovi drugi pregledavaju, proveravaju i testiraju, pa očekujemo da se ta situacija smiruje - rekao je Tiodorović za RTS.

I dok je govorio za RTS, Tiodorović juče nije odgovorio na pitanja Južnih vesti. Novinari Južnih vesti iz Uprave KC Niš danima ne dobijaju odgovore o situaciji u ovoj ustanovi, a na pozive i poruke ne odgovaraju ni pomoćnici direktora, a direktor Infektivne klinike kaže da nema dozvolu da govori.


Večerašnja utakmica predstavlja rizik

Nišlije su danima pitale da li je bezbedno da publika bude večeras na "Čairu" i uživo gleda finale Kupa, s obzirom na epidemiološku situaciju i upozorenja lekara da je drugi talas epidemije korone u Nišu. Epidemiolog Tiodorović kaže da ova utakmica jeste rizična za prenošenje virusa.

Današnja utakmica koju ćemo imati čast da pratimo, Kup utakmica između Partizana i Vojvodine, može biti jedan od rizika. S tim što ja napominjem da i manji skupovi kao što su proslave rođendana, svadbe, u zatvorenim prostorima predstavljaju rizik - rekao je Tiodorović.

Ipak, organzatori se nisu predomislili i večeras od 19 sati će finale u Nišu moći da prati 8.600 ljudi.

Igrači Partizana, kako su objavili na Instagramu, biće u karantinu do početka utakmice, dok je sa druge strane publika pozvana da prati finale na stadionu Vojvodine sa ekrana koji postavljaju.

Podsetimo, pre izbora danima niko nije govorio o virusu, osim lekara koji kažu da se epidemija razbuktava, ali su dva dana nakon toga donete nove-stare mere. Tiodorović kaže da su one i do sada važile, ali nošenje maski u prevozu više nije preporuka, već obaveza. Objašnjava da je to bilo neophodno kako bi se građani uozbiljili, jer epidemija nije završena, a posebno su rizični veliki gradovi, kao i Vranje koje je i dalje jedno od žarišta korone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kole

    16:11 // 25. 6. 2020.

    Do juce ste lupali u serpe da ukidaju mere i da vlast izmislja virus .

    • Dzamutka

      20:51 // 25. 6. 2020.

      Bolje lupati u serpe nego lupetati u komentarima !

      Lupali smo protiv anarhije, diktature i skrnavljanja Srbije !

  • Aco

    09:52 // 25. 6. 2020.

    Meni nije jasno..
    Je su navijači krivi ili politicari..
    Mislim da na prvom mjestu treba da bude savjest covjeka..

  • Niski

    06:26 // 25. 6. 2020.

    Za dzabe se pisu komentari ,trebamo se sloziti jednom kao narod i dokazati vlasti da nemogu praviti budale od nas normalnih gradjana.Tako bi svaka sledeca vlast dobro razmislila kako ce raditi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: