Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 30. 4. 2016.

| Društvo

Duplo manje Nišlija glasalo do 10 sati na ponovljenim izborima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
izbori
Glasanje regularno, uzlaznost slaba; foto: Vanja Keser/arhiva

Na 20 biračkih mesta u nišu ponavljaju se izbori za odbornike lokalne Skupštine, a kako kažu u Gradskoj izbornoj komisiji do 10 sati glasalo je svega 4,34 % građana sa pravom glasa.

Na ukupnom uzorku 24. aprila, na dan izbora do 10 sati glasalo je oko 8% Nišlija, što znači da je danas odziv na 20 biračkih mesta skoro duplo slabiji nego pre nedelju dana, a Niš je i tada bio jedan od uspavanijih gradova na jugu Srbije.

Predsednica Gradske izborne komisije Jelena Žarić Kovačević kaže da su sva biračka mesta otvorena na vreme i da do sada nije bilo neregularnosti.

Pravo glasa na ovim ponovljenim izborima u Nišu oko 25.000 građana sa teritorija opština Medijana, Crveni Krst, Palilula i Pantelej.

Na Panteleju se glasanje ponavlja i za opštinske odbornike na dva biračka mesta u selu Gornji Matejevac.

Prema rečima predsednice Opštinske izborne komisije u Panteleju Ljiljane Berić, sve je počelo na vreme i bez problema, a podatke o izlaznosti zasada nemaju.

Podsetimo, iako postoji zapisnik Gradske izborne komisije u kojem je samo jedno mesto neregularno, a koji nije prezentovan javnosti, Gradska izborna komisija je posle dugog brojanja i skoro 24 časa od početka glasanja saopštila da je u Nišu bilo neregzlarnosti na 20 mesta.

Odlučeno je da se izbori tu ponove na današnji dan iako je Velika subota, a u međuvremenu je Republička izborna komisija odlučila da se na 5 biračkih mesta u Nišu izbori za narodne poslanike ponove 4. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Koja

    23:51 // 30. 4. 2016.

    Druga polovina se baškari po Italiji i okolini.

  • Miško

    14:54 // 30. 4. 2016.

    Iskreno za Niš bi bilo najbolje da nam se ova SRAMOTA oko izbora nije ni desila. Znam i da ste razočarani i da imate osećaj da ste pokradeni, ali šta je tu je. Zato proverite ko od vas treba i gde da glasa, pa na glasanje, da barem iz inata probamo spasti šta se spasti može.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: