Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 2. 8. 2018.

| Društvo

Dušan Milisavljević novi direktor Klinike za ORL

Autor:Jelena Canić Milanović Izvor:Južne vesti
dusan milisavljevic
Milisavljević umesto Živića; foto: ds.org.rs

Dugogodišnjeg direktora niške Klinike za bolesti uha, grla i nosa Miška Živića, pre nekoliko dana na toj funkciji je zamenio njegov dosadašnji pomoćnik Dušan Milisavljević. Direktor KC Niš Zoran Radovanović kaže da nije reč o smeni, već o jednostavnim promenama, te da će Živić sada raditi u Upravi ove zdravstvene ustanove.

Direktor niškog Kliničkog centra objašnjava da bi ove kadrovske promene trebalo da urode još boljim rezultatima, kada je reč o samom funkcionisanju na Klinici ORL i samom zdravstvenom centru.

Radovanović ističe da to što je Milisavljević političar i narodni poslanik nije bila preporuka da bude na čelu klinike, ali da je izabran zbog svojih rezultata u zdravstvu.

Prof. dr Dušan Milisavljevic je redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu. Dugo godina je u zdravstvu i kao lekar i kao nastavnik, a i kao javni radnik tj. politicar. Ovo poslednje sigurno nije bila preporuka, a ni prepreka, jer mene kao direktora drugog po velicini KC u Srbiji interesuju samo pacijenti, a ne ko je član koje stranke - kaže Radovanović.

Objašnjava da prof. dr Miško Živić sada radi u Kabinetu direktora Kliničkog centra, te da očekuje da on, kao i Milisavljević daju maksimum na novim pozicijama.

Da je sada na čelu Klinike ORL potvrdio nam je i sam Milisavljević koji napominje da je reč o stručnoj poziciji, te da direktori klinika nemaju žiro-račune, niti mogućnost da nekog otpuste, zaposle ili nagrade.

Direktor klinike vodi računa o stručnom delu rada na klinici. Pozvan sam da u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, kao redovni profesor Medicinskog fakulteta, budem imenovan na tu poziciju. Pošto je naša klinika univerzitetska direktor treba da bude iz reda nastavnika - kaže Dušan Milisavljević.

Kako nam je potvrđeno na Medicinskom fakultetu u Nišu, dr Miško Živić od jula prošle godine nije vanredni profesor sa punim radnim vremenom, odnosno nije više u radnom odnosu. Da li je to uticalo na kadrovske promene na Klinici ORL nismo uspeli da saznamo, jer nam iz KC Niš nisu odgovorili na to pitanje.

Inače, Živić je početkom jula ove godine na konkursu Kliničkog centra primljen u radni odnos na određeno vreme na klinici za ORL, sa punim radnom vremenom.


Milisavljević najavljuje nove mere

Kao novi direktor Klinike za ORL Milisavljević već, kako kaže, uvodi novine. Kaže da je zbog porasta broja obolelih od karcinoma glave i vrata, preporuka da Klinika odmah preuzme sve pacijente kod kojih postoji sumnja na malignitet.

U cilju lakše i brže dijagnostike i procesa lečenja, ideja je da sve to obave u našoj klinici. ORL Klinika i Klinički centar će pružiti sve raspoložive kapacitete da ti pacijenti budu pregledani i potom ako je potrebno operisani - objašnjava Milisavljević.

Plan je, kaže, da pacijenti više ne gube vreme u procesu prikupljanje laboratorijskih analiza, dijagnostičkih ultrazvukova i skenera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica Marković

    11:16 // 9. 11. 2018.

    Ipak je učinjena nepravda dr Živiću. On je veliki stručnjak i još bolji čovek. Kako je samo nesebično pomagao brojnim studentkinjama i specijalistkinjama. Poznat je primer čoveka koga je lečio i koji je nažalost preminuo. Dr Miško je finansijski pomagao ćerku toga čoveka (dr Sanja Milošević iz Aleksinca) više godina. I danas, kada je već to prošlo, dr Miško često zakuca na njena vrata.

  • Jedna operisana sa punih 25 god

    14:38 // 5. 8. 2018.

    Od krajnika. Uputili me na dr Dusana, da se upoznamo. On lakonski rece: ovde krajnike operisu i cistacice u prolazu...
    Znajuci za komplikacije mojih vrsnjaka operisanih u tim nazovi smesnim godinama, a ida dr Zivic prepricava anegdote iz oper.sale kako zagledaju golisave pacijente u anesteziji,ipak se odlucim za tadasnjeg direktora Milana Stankovica. Savrseno odradjeno,potvrdili svi, i u Bgu. Kraj

  • пензионер МАРК

    13:19 // 3. 8. 2018.

    Ма човек не може сада друго ни да ради. Док се "бавио" политичким радом свој посао је заборавио. Једино што може сада да ради је наравно да буде диектор!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: