Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 2. 11. 2018.

| Društvo

Duž nišavskog keja nove jelke i tužni dudovi, poklon rotarijanaca

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Tužni-dud-kej-V.-Milić
Nove sadnice uz Nišavu; Foto: JV/V. Milić

U predelu između dva hotela duž keja Nišave zasađeno je 16 drveta, a sadnice su donirali članovi Rotari kluba Medijana. Najavljuju da će na proleće pokloniti gradu još drveća.

Nišavski kej od Amfiteatra do mosta Mladosti će za nekoliko godina ličiti na zelenu oazu, jer je gotovo celom dužinom zasađeno drveće - jelke i tužni dudovi. Ovo "pošumnjavanje" rotarijanci su započeli prošle godine na istom mestu, a kako najavljuju nastaviće i na proleće. Jelke-radnik-Mediane-V.-Milić 16 novih sadnica kraj reke na potezu između "My place"-a i "Niškog cveta"; Foto: JV/V. Milić

Prošle godine u sklopu akcije koja su sprovela četiri niška rotari kluba, mi smo počeli sadnju na ovom potezu. Onda je Rotari klub Medijana odlučila da od ove godine doniramo po jednu sadnicu Nišu po članu, dogovorili da opet bude ova lokacija jer je po instrukcijama JKP Mediane po planu sadnje - rekao je predsednik Rotari kluba Niš - Medijana Predrag Stefanović.

Objašnjava da je prošle godine sadnja na keju bila deo globalne akcije ovog kluba, kada je na celom svetu zasađeno ukupno milion drveta. Drveće sade, objašnjavaju, kako bi doprineli očuvanju životne sredine.

Rotari kao najveća humanitarna organizacija na svetu koja okuplja individualce ostvarene u svojim profesijama koji onda tako umreženi pokušavaju da doprinose svojoj lokalnoj zajednici rotari kao takav ima svoja područja delovanja, jedno od njih je i briga o životnoj sredini. Gledamo da se uklopimo u tih 6 područja, prosto kao članovi Rotari kluba želimo na barem simboličan načim vratimo i doprinesemo gradu - dodao je Stefanović.

Drveće su, dodaju iz Rotarija, izabrati takođe uz konsultaciju sa JKP Mediana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kole

    10:55 // 3. 11. 2018.

    A nove klupe? NISTA

  • IvanChe

    08:18 // 3. 11. 2018.

    op nova mesta za mokrenje

  • Nenad

    00:49 // 3. 11. 2018.

    Vise prilici Zalosne Srbe i tuzni ljudovi.E a nekad nemase nista i bese poubavo i stranci se pitase Kude je taj Nis?A sad ima sve a nista nema?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: