Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 15. 4. 2020.

| Društvo

Duži policijski čas za Uskrs, penzioneri u šetnju tri puta nedeljno

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
zabrana kretanja
Kretanje će biti zabranjeno 84 sata; foto: Vanja Keser

Dan duže nego prethodnog vikenda trajaće policijski čas za uskršnje praznike - od petka u 17 sati do utorka u 5 ujutru, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Rekao je i da će od sledeće nedelje najstariji, kojima je već mesec dana zabranjeno kretanje, moći da idu tri puta nedeljno u šetnju na pola sata i blizu kuće.

Najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja bio je prošlog vikenda, a Vučić je gostujući na RTS-u najavio još dužu zabranu kretanja za predstojeće praznike - 84 sata ljudi će morati da budu kod svojih kuća. Vlada bi trebalo da ozvaniči odluku da od petka u 17 sati do utorka u 5 ujutru nema izlaska.

Povodom zahteva Sinoda Srpske pravoslavne crkve da kretanje bude dozvoljeno za Uskrs od 5 do 10 sati zbog liturgije, Vučić je rekao da je imao drugačiji dogovor sa partijarhom Irinejom i da se ta odluka još razmatra. Stav struke jeste da bi trebalo poštovati mere zabrane okupljanja i tokom praznika.

Pokušaću još sutra da razgovaram sa patrijarhom i ljudima iz Sinoda, ja ću podržati lekare i podržaću život, a kakve ćemo mere doneti, da hapsimo vladike i sveštenstvo ne pada nam na pamet, ne znam šta da se dogodi. - rekao je Vučić.

Penzionerima je već mesec dana zabranjeno da izađu iz kuće, osim jednom nedeljno u prodavnicu pred svitanje. Vučić je najavio da će i ta odluka biti promenjena i da će od sledeće nedelje moći u kratku šetnju. Uslov je da to bude tri puta nedeljno, najviše pola sata i najdalje 300 metara od kuće.

Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspešni jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu izašlo je da kupuje oko 9,5 odsto penzionera. Najveći deo penzionera razumeo je mere. Ideja je da izdvojimo u tri dana osam sati za penzionere. Moramo da odvojimo osam ili šest sati i da kažemo da maksimalno mogu pola sata i do 300 metara od kuće - rekao je Vučić.

Za šetnju će im biti obezbeđene zaštitne maske, ali kaže da će ih ipak moliti da ne izlaze ako ne moraju.

Sve o korona virusu na jugu možete čitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Penzioner

    18:46 // 17. 4. 2020.

    Zasto ne mogu da setam po sumi bez ogranicenja ako nikoga ne srecem.Sa kojim pravom hapsenje i kazna ako nikoga nisam ugrozio.Ovo je stvarno ... nemam reci samo sam besan.Pa nama je toliko malo ostalo od zivota a treba da nas zatvaraju i kad su ostali u kuci.Razumem Predsednika kad kaze da pustiti 1700000 penzioneri je ravno ubistvu Ali to se odnosi na gusta naselja .

  • Sinisa Milisavljevic

    12:47 // 17. 4. 2020.

    Kad bismo mogli da verujemo ljudima da ne prilaze jedni drugima, da nose maske (i vizire, kao sto je, recimo, zastita pri radu sa brusilicom), i da se ne okupljaju na zurkama i piju jedan za drugim iz iste flase, mogli bismo da ukinemo mere potpuno. Medjutim, ovde kod mene u zgradi jedan nadobudni covek u svojim dvadesetim pljucka po dugmicima za lift, po kvakama i sanducicima. Koliko je jos takv

  • slobodan becic

    08:00 // 16. 4. 2020.

    Dovoljno je i pola sata ali svakog dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: