Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 12. 4. 2017.

| Društvo

Dva kandidata za načelnika Gradske uprave Niš

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina
Gradska uprava čeka novog-starog načelnika; foto: JV arhiva

Pored aktuelnog v.d. načelnika Ljubiše Janića, konkursnu dokumentaciju podneo je i Milan Paunković, koji trenutno, kako je rekao Janić, radi u Agenciji za restituciju. Za zamenika načelnika konkurišu četiri kandidata.

Janić je dugogodišnji službenik Gradske uprave u Nišu, poslednjih godina bio je na čelu Uprave za imovinu i inspekcijske poslove, a od nedavno, nakon rekonstrukcije Gradske uprave, imenovan je za v.d. načelnika.

Za njegovog protivkandidata kaže da, pored toga što radi u Agenciji za restituciju, ima i 6 godina radnog iskustva u Gradskoj upravi i takođe, kao i Janić, ispunjava sve uslove, a poslednju reč daće komisija i Gradsko veće.

Komisija koju je formiralo Gradsko veće prvo će konstatovati ko ispunjava formalno-pravne uslove za tražena radna mesta, a zatim će da se izvrši usmeni razgovor sa kandidatima. Nakon toga će komisija da predloži Gradskom veću najmanje tri kandidata, u ovom slučaju dva, jer su stigle samo dve prijave za načelnika i tri za zamenika - kaže Janić.

Konkursnu dokumentaciju za zamenika načelnika podneli su Mirjana Popović, aktuelna sekretarka Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu, Ivan Jovanović, Miljan Popović i opet Milan Paunković.

Podsetimo, konkurs za načelnika Gradske uprave i njegovog zamenika raspisan je polovinom marta. Uprava ima jednog načelnika, zamenika načelnika i sekretare 11 sekretarijata, u njenoj ingerenciji su i Komunalna policija i Služba za informatičke poslove. Kako je pojasnio Janić, zamenik načelnika ima ista ovlašćenja kao i načelnik.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • MARA

    10:55 // 13. 4. 2017.

    Samo napred mladi Paunkoviću! Mlad čovek,ambiciozan sa novim idejama i poduhvatima i radnom disciplinom.....Na mladima bi trebalo da se oslanjamo...

    • Slavko

      12:47 // 13. 4. 2017.

      Bas si pismena!

  • VVelickovic

    21:33 // 12. 4. 2017.

    Bitno je ko ce da vodi upravu, i te kako. Do sada su zamenici bili figure, to ce da se nastavi, ali izbor nacelnika je bitan i imace uticaj na misljenje Nislija o onima koji vode ovaj grad.Janic da se pakuje!

  • Savesni gradjanin

    19:14 // 12. 4. 2017.

    "Pa kako je neko smeo da se usudi da stane na crtu Janicu!!! Ili je dovoljno lud ili ima petlju da krene protiv vec davno utvrdjene "imperije" Janic!!!"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: