Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 6. 7. 2020.

Dva maturanta niške osnovne škole zaražena koronom nakon proslave, nastavnici u samoizolaciji

OŠ Dositej Obradović Gejo kaže da su sve mere zaštite na prijemnom preduzete; foto: JV

Nakon proslave male mature na kojoj je bilo oko 40 učenika niške Osnovne škole "Dositej Obradović" dva đaka su pozitivna na virus korona, a dva nastavnika su u samoizolaciji, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Napominje da proslavu nije organizovala škola i da su sve mere zaštite na prijemnom ispitu preduzete. Učenici koji zbog virusa nisu mogli da polažu završni ispit polagaće malu maturu u avgustu i moći će da upišu željenu školu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mara

    13:20 // 6. 7. 2020.

    Kazniti profesore direktora škole

    • Mara izgubljen slucaj!

      13:46 // 6. 7. 2020.

      A ti bi Maro samo da kaznjavas jel radis ti uopste nesto sem sto kaznjavas!

    • Marijara

      16:52 // 6. 7. 2020.

      Ne razumem uopste o cemu pricas? Da li umes da citas ili samo pises da bi rekla nesto. RODITELJI su organizovali matursko vece, na inicijativu dece, kad su deca videla kako se slavi na televiziji uz trubace i igru. Pa kako deca da razumeju ozbiljnost situacije. Kazu roditelji nas lazu, kako mogu da se proslavljaju pobede, a ne mozemo da slavimo maturu. Eto! Razmisli...

    • moebius

      10:42 // 7. 7. 2020.

      Mara komentariše SVAKU objavu. Šta li drugo radi u životu...

  • Milan

    14:04 // 6. 7. 2020.

    Deca koju su roditelji vaspitali da se nikad ne kriju nego da se hrabro suprostave neprijatelju. Svaka cast. Na zalost, sve je vise dece koju roditelji uce skloni se sine, budi ljiga, budi kukavica, veruj sve sta ti mediji i vlast serviraju, budi ovca i prati cobanina on ce da brine o tebi i on ce da misli umesto tebe, radi svoj bedni posao od 9 do 17, kupi stan na kredit da budes rob ceo zivot

  • Pravnica

    14:04 // 6. 7. 2020.

    Ne razumem roditelje? U jeku pandemije organizovali maturu... ? Deca ne shvataju ozbiljnost situacije, ali vi, odrasli ljudi...

    • Marara

      16:22 // 6. 7. 2020.

      E moja pravnice, sigurno decu nemas. Roditelji ti sad krivi??? Pa cekaj, ako kafane rade i sve je sigurno i mozemo da organizujemo proslave i mozemo da slavimo pobede, zasto deca ne bi mogla maturu da proslave? Pa nagledasmo se proslava na TV-u, a onda ti roditelji krivi sto su pustili decu. A kako bi ti pametnice objasnila detetu da ne ide, kad nas trubaci preplavili i srpska kola na drzavnim TV?

    • Drzavljanin Srbije

      18:22 // 6. 7. 2020.

      Ne razumem drzavu? U jeku pandemije organizovati izbore...? Drzava ne shvata ozbiljnost situacije, ali svi, odrasli ljudi...

  • Roditelj

    13:21 // 6. 7. 2020.

    Proslava mature je bila organizovana na inicijativu djaka, uz saglasnost roditelja. Da li je to bilo pametno ili ne , to je interesantna tema. Nastavnici su bili u svojstvu gosta, te nije neophodno odobrenje direktora skole. Ili mozda jeste ? Mozda bi trebalo da dobiju njegovo odobrenje za odlazak na rodjendane, svadbe, slave i preslave ? Hvala nastavnicima, dostojanstven ispracaj u zivot!

    • MM

      13:32 // 6. 7. 2020.

      uz ovaj virus može da bude i "dostijanstven odlazak" u smrt, a ne zivot. mislite o tome sledeci put

  • Јужњак

    13:46 // 6. 7. 2020.

    Ово се сада може решити само штапом.
    Нема другог избора.

    • Marara

      16:24 // 6. 7. 2020.

      Zasto stapom nisi slomio televizor kad se slavilo i kad su trubaci duvali celu noc, kada se kolo igralo??? Stap ti je da se udaris u glavu i zapitas sta lupetas!

  • Survivor

    18:31 // 6. 7. 2020.

    Ne mogu ni da zamislim koji monstrum može da organizuje nekakve proslave u toku PANDEMIJE smrtonsong virusa.
    Kada budete posle preležane korone, mladi, dobili dijabetes, sterilitet, kapacitet pluća 10%, smanjenu funkcija srca i krvnih sudova, bubrege, jetru, upalu pankreasa, trombove itd...
    Budite srećni - Moglo je još gore!

    • NSS

      07:43 // 7. 7. 2020.

      Sve se slazem, ali zamisli onda koji monstrum treba da budes da u sred pandemije organizuje izbore, lazes narod da je virus oslabio i dovedu u zabludu a sve zarad kog procenta glasova vise.

  • Dragan

    16:19 // 6. 7. 2020.

    Direktor te škole obično nije zainteresovan za dešavanja u školi, a ni za učenike pogotovu.

  • roditelji osmaka Niša

    17:21 // 6. 7. 2020.

    Roditelji su organizjvali proslavu a pritisak indirektno, na decu, izvrsili nastavnici. Na nastavnike direktor.Na direktora, ministar. Kao i za ekskurzije. Obraćali smo se ministru, kao i Vučiću da se ne dozvoli polaganje završnog ispita, kao ni proslava male mature. Kvarcovani rekao SLOBODNO !!! Nema potrebe da se g.Gejo pere od ovoga, znao je sve i aminovao.

    • Dzamutka

      21:38 // 6. 7. 2020.

      Godinama je tako, pa i sad,kad je covid! Sablon je isti, skola ne organizuje, neko od roditelja,zarad dzaba idenja svog deteta bude komercijalista kafedziji i predlozi maturu ! Nastavnici,kao nece i ipak dodju ! Turisticko-ugostiteljska- knjizarsko- prosvetna mafija je zavladala skolama ,jer znaju da su roditelji bolecivi prema deci, po sistemu- svi idu,ako ga( je) ne pustim, ljutice se !

  • NN

    12:55 // 6. 7. 2020.

    juuu ko bi mogao da sluti da ce neko da se zarazi u sred pandemije?

    • Jelena

      14:12 // 6. 7. 2020.

      A zasto da se kazne nastavnici i direktor ako nemaju veze sa ovom organizacijom? Vi ste ili maliciozni i bezobrazni, ili toliko glupi da ne vidite da su odgovorni iskljucivo roditelji koji su organizovali deci proslavu mimo skole.

    • Moebius

      10:53 // 7. 7. 2020.

      Ako direktor zapne da se drži škola u prirodi, nastavnici ne smeju da se bune, roditelji su krivi? Kako da ne!!

  • Ilija

    12:16 // 6. 7. 2020.

    Ministar prosvete pod hitno da da ostavku, da ga mi ne nateramo!!!

    • Голи Цар

      13:30 // 6. 7. 2020.

      Не дам Кварчевића,сви који сте против њега пљујете Србију,вршите атентат на мене.Сви сте ви жути Ђиласоиди и лопови.

  • Cika Pera

    12:23 // 6. 7. 2020.

    Ma nije moguće? Pa zar sad kad je vođa goloruk pobedio kornu? To je tako neočekivano!

  • Smiljana Ilic

    13:24 // 6. 7. 2020.

    Zašto niste dodali da je glasanje odrzano u toj istoj skoli? Da je prodefilovalo više stotina ljudi,mozda sa koronom a bez simptoma. Zašto niste dodali da su ta ista deca polagala prijemni ispit u toj istoj skoli (po 10 ucenika u zatvorenom prostoru +dezurni nastavnici na prijemnom)? Vec su polagali, pre drugararske večeri, ne u avgustu!

  • Roditelj

    13:40 // 6. 7. 2020.

    Kao prvo škola u zadnje tri godine ne organizuje deci drugarsko veče nego je i to prebacila da roditelji organizuju,drugo-ta dva deteta su polagala završni ispit i nijednom detetu nije merena temperatura pre ulaska u školu,trece-nastavnik je bio prisutan kada su se predavale liste želja pa je udaljen od strane direktora na sasvim nedoličan način u prisustvu dece.

    • Roditelj 2

      13:06 // 7. 7. 2020.

      Skole "ne ucestvuju" u organizaciji mature,ali skola savetu roditelja nudi "jedini" slobodni termin u XY kafani u Nisu(sa kojom skola ima ODLICNU saradnju).Sve je vec ugovoreno, cena,muzika,fotograf,5-6 gratis mesta za direktora I razredne staresine.Ovo su informacije iz ove skloske godine,organizacija zapocela pre korone,pa prekinuta.Osoblje skole se bezobrazno ograđuje,ako se nesto desi krivi mi

  • Назадњачке штеточине против сопственог народа

    13:28 // 6. 7. 2020.

    Министар Кварчевић,разуме се,није одговоран.Шта се то њега тиче.Одговоран само да прима плату,евентуално чварци и кавурма...

  • Roditelj

    07:57 // 7. 7. 2020.

    Vec godinama u osnovnim skolama roditelji organizuju malu maturu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: