Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 15. 1. 2024.

| Društvo

Dva meseca nakon svečanog otvaranja deca pošla u novi vrtić u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vrtic srna, foto fb stranica dragana sotirovski 3
Deca krenula u novi vrtić; foto: FB strana Dragana Sotirovski

Novi vrtić "Srna", gde ima mesta za 110 mališana raspoređenih u četiri grupe, počeo je sa radom, malo više od dva meseca nakon svečanog otvaranja na kom je bila i Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novaka Đoković. Deca su pošla u novi vrtić, a kako kaže gradonačenica Niša Dragana Sotirovski, radovi na vrtićima u Panteleju i Trupalu se odvijaju po planu.

vrtic srna, foto fb stranica dragana sotirovski 1 Mesta za 110 dece; foto: FB strana Dragana Sotirovski Vest da je počeo da radi vrtić, objavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojoj Fejsbuk stranici.

Draga deco, poštovani roditelji, uvaženi vaspitači, srećan vam početak rada "Srne" na Bulevaru Nemanjića koja će od danas biti ispunjena dečijim smehom. Radovi i na budućim vrtićima u Panteleju i Crvenom Krstu se odvijaju po planu - napisala je.

Iz Predškolske ustanove "Pčelica" kažu da u ovom vrtiću ima četiri grupe - jaslena, mlađa, starija i predškolska, a svaka grupa ima po dve vaspitačice.

vrtic srna, foto fb stranica dragana sotirovski 2 Deca će biti u četiri grupe; foto: FB strana Dragana Sotirovski Vrtić je svačano otvoren 10. novembra prošle godine, uz presecanje vrpce i otkrivanje table. Tada je direktorka PU "Pčelica" Svetlana Mitić rekla da ih očekuje potpisivanje ugovora sa roditeljima nakon čega će deca krenuti u vrtić.

Adaptaciju ovog prostora na Bulevaru najavio je još decembra 2020. godine član Gradskog veća Nenad Stanković. Godinu dana kasnije Fondacija "Novak Đoković" je spotom pozvala ljude da donacijama i podrže ovu ideju. Cilj je bio da se skupi 70.000 evra, a svaku uplatu građana duplirala Fondacija, a prema podacima sa sajta ovog udruženja, sakupljeno je 349.233 evra.

Tačan iznos donacije za rekonstrukciju vrtića "Srna" je 26.522.527,41 dinara, kažu iz Fondacije, a od prikupljenih sredstava kampanje “One Wish for Niš” iz 2021. godine koja su petostruko premašila ciljni iznos od 70 hiljada evra.

Radovi su počeli 4. aprila, a ugovor je dodeljen grupi privrednih subjekata Mizoni iz Beograda, Partenon iz Požarevca i Lever inženjering iz Beograda. Vrednost radova je 15.711.703,35 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    19:48 // 17. 1. 2024.

    Fondacija Djokovic je zelela najbolje i donirala novac, da se od nepotrebne m.k. i nekadasnjeg legla botova ,napravi obdeniste ! I,normalno, vrhuska iz Pcelice je to zloupotrebila, pa je na listu stavila decu( koja nisu nista kriva), ciji su roditelji clanovi sns !

  • [email protected]

    11:22 // 16. 1. 2024.

    Ja sam obozavaoc Novaka Dokovica Nikada ga uživo nisam videla a njego mec me vini srećnom, jer bio je mlad dečak, a uvek pobednika.Ja sam davala podršku kako je on to uvideo neznam i jednog dana smo caskali preko telefona .kulturan mladić predstavio se i pitao me sta je najbolje za nis da dodira i izgradi. Bez razmišljanja sam dala predlog da se deca bez roditelje zbrinuti a kako nisam znala odgo

  • Marko

    09:36 // 16. 1. 2024.

    Pametno iskorišćen prostor ali ona jeftina zicana ograda vrtica i bista Bozidar Adzije na ulazu, jezivo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: