Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 27. 3. 2024.

| Društvo

Dva meseca nakon trovanja u "Magni" otvorena ambulanta u krugu fabrike, uzroci incidenta još nepoznati

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
magna-ambulanta-foto-opstinaaleksinac
Ambulanta će biti deo Doma zdravlja; foto: FB Opština Aleksinac

Više od dva meseca je prošlo od kako se preko 150 radnika aleksinačke Magne javilo lekarima zbog simptoma trovanja, a šta je uzrok toga još nema zvaničnih infomacija. I dok iz aleksinačkog Tužilaštva kažu da čekaju rezultate stručnih veštačenja i da će se uskoro oglasiti povodom ovog slučaja, u Magni su dana otvorili ambulantu u sklopu kruga kompanije.

Šta se tačno desilo u fabrici 17. i 19. januara, kada su radnici imali simptome trovanja, nema informacija od inspekcija, niti se rukovodstvo Magne oglasilo. Oglasili su se samo da bi obavestili da su pokrenuli ponovo proizvodnju i to desetak dana nakon incidenta.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu za Južne vesti kažu da novih informacija i dalje nema jer se čeka "struka", odnosno izveštaj stručnjaka.

Nadamo se da ćemo sa novim infomacijama moći da izađemo do kraja ove nedelje ili početkom sledeće - kažu u Tužilaštvu.

magna-ambulanta2-foto-opstinaaleksinac Još nema informacija zašto je došlo do trovanja radnika; foto: FB Opština AleksinacI dok se o slučaju trovanja ćuti, u sklopu kompleksa ove firme otvorena je ambulanta sa, kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Opštine Aleksinac, ciljem očuvanja zdravlja radnika, ali i drugih građana.

Iz Opštine navode da je ambulanta otvorena u saradnji Doma zdravlja Aleksinac, lokalne samouprave i ove fabrike, a u nju je uloženo oko 50 hiljada evra.

Kako stoji u saopštenju, ambulanta će funkcionisati kao ispostava Doma zdravlja, radiće svakog radnog dana u dve smene, a usluge će, osim zaposlenih, moći da koriste i ostali građani opštine Aleksinac.

Podsetimo, 17. januara je više od 100 radnika Magne zatražilo pomoć lekara nakon trovanja. Sutradan je fabrika nastavila sa radom, ali se potom druga grupa radnika javila Hitnoj pomoći zbog simptoma trovanja. Posle tri dana uviđaj je završen i policija se povukla iz fabrike. Posle nedelju dana, fabrika je nastavila sa radom

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ptice umiru pevajuci...

    14:29 // 28. 3. 2024.

    Cute i trpe,nose pelene,umiru na radnom mestu,mobing koliko hocete,pa imate utisak da ste u nacistickom logoru,a ne na radnom mestu...strpite se do izbora,a onda ce kao nagrada za vernost stici otkaz i to sms-om...o institucijama nepostojecim ne treba pricati...hoce li neko ikad odgovarati za pvaj haos u srbistanu??informacija nema,zid cutanja...

  • otkazi pljuste nakon izbora

    21:44 // 27. 3. 2024.

    U Juri u Leskovcu su deljeni otkazi,nekih 100,takodje u Aptivu za godinu dana su podeljeni 1 000 otkaza,takodje otpustaju Elrad i Gruner u susednom Vlasotincu.

  • Johny

    20:26 // 27. 3. 2024.

    Pljuste otkazi u fabrikama, u juri kazu 700 otkaz u dzonsonu juce izmedju 100 do 150

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: