Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:39, 23. 2. 2022.

| Društvo

Dva meseca od smrti vranjskog glumca i novinara Saše Stojkovića porodici stigla tužba protiv njega

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Saša Stojković
Prema navodima Info Vranjskih, Pozorište traži novac od otpremnine; foto: P. Blagojević/JV

Da je Pozorište “Bora Stanković” više od dva meseca nakon njegove smrti tužilo donedavnog člana svog ansambla i urednika portala Info Vranjske Sašu Stojkovića, a na ime otpremnine koju je preminuli Stojković dobio prilikom otkaza u teatru 2018. godine, saopštavaju iz portala u kojem je do nedavno bio glavni i odgovorni urednik.

Stojković je preminuo pre više od dva meseca, a u tužbi koja je iz Gradskog pravobranilaštva stigla njegovoj porodici, potražuje se da otpremninu sada vrati.

Tužba je naslovljena na samog Sašu Stojkovića, ali kao naslednik njegove imovine na ročište na sudu se poziva njegova supruga Suzana Stojković, iako nikakva potraživanja od strane Pozorišta nisu postojala, jer je na sudu rešeno kada je Saša Stojković vraćen na posao, da ne postoje dugovanja sa nijedne strane - navode iz Info Vranjskih.

Nakon što je Apelacioni sud pre dve godine poništio rešenje o otkazu, Stojković je vraćen na posao, a činjenicu da je tužba stigla tek nakon njegove smrti, iako je Pravobranilaštvo moglo da je pošalje tokom više od godinu dana pre, jer je radio u Pozorištu, govori u prilog tome, navode iz Info Vranjskih, da je reč o pokušaju pritiska na njihov medij, koji je i nakon smrti urednika nastavio da živi.

Stav portala je da ovo nije nikakva slučajnost i da nije moguće da je Stojković tek sada došao na red za tužbu, već da je ovo jasna poruka i neka vrsta opomene pred izbore koji će se održati 3. aprila. Kada ste već tužili pokojnog Stojkovića, predlažemo da pravosudnu revnost pokažete i na slučaju, kada je isti taj sada pokojni Stojković tužio Srpsku naprednu stranku, kada su lokalni predstavnici ove političke opcije na najgori mogući način govorili o uredniku medija u Vranju iznoseći javno gnusne uvrede - saopštavaju iz Info Vranjskih.

Tek nakon toga, dodaju, moći će da se pokrene pitanje javnog izvinjenja koje SNS duguje Stojkoviću, a koje je naložila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Na kraju, verujemo u pravosudni sistem ove države, pa i u apsurdnom slučaju kada neko dozvoli sebi da tuži mrtvog čoveka, jer mu očigledno i mrtav smeta - zaključuju iz portala.

Povodom navoda Info Vranjskih Južne vesti kontaktirale su i direktora Pozorišta Nenada Jovića koji je novinarki tražio da pitanja pošalje mejlom, te se odgovor očekuje, kao i Gradsko pravobranilaštvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: