Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 16. 10. 2015.

| Društvo

Dva nova “pauka” za niški “Parking servis”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pauk
Stari kamioni odlaze u penziju; foto: JV arhiva

Iako Nišlije svakodnevno negoduju i žale se na rad "pauk" službe, “Parking servis” kupuje dva nova “pauk” vozila kako bi, kažu u ovom preduzeću, zamenili postojeće čije su popravke česte i skupe. Za kamione će biti izdvojeno oko 32 miliona dinara.

Neki od 4 kamiona koja podižu automobile Nišlija stari su i 16 ili 17 godina. Igor Vojinović iz “Parking servisa” kaže da je njihova zamena neophodna.

Trenutni troškovi održavanja starih vozila su veći od projektovanih lizing rata, pa je u planu njihova prodaja nakon nabavke novih - kaže Vojinović.

kamioni Poslednji, crveni kamion, kupljen početkom godine; foto: JV arhiva32 miliona dinara, koliko je planirano da se potroši za dva nova “pauka” trebalo bi, kaže Vojinović, putem lizinga da bude isplaćeno u narednih 5 godina. Trenutno je raspisana javna nabavka i čekaju se najbolje ponude.

Podsetimo, niško parking preduzeće poslednjeg “pauka” kupilo je početkom godine, a kamion crvene boje, prepoznatljiv na niškim ulica, plaćen je 14.799.000 dinara.


Ima nade za javnu garažu

Ranijih godina se, uglavnom zbog nedostatka para, nije razmišljalo o javnim garažama, iako je to jedan od osnovnih razloga postojanja "Parking servisa", ali sada se u Nišu izgleda situacija promenila. Igor Vojinović iz ovog preduzeća kaže da je u planu izgradnja “fast-park” garaže na Sinđelićevom trgu.

Čeka se na izmene Plana generalne regulacije Opštine Medijana i rešavanje pravno-imovinskih odnosa na delu parcele – predviđena vrednost investicije je 50 miliona dinara - kaže Vojinović.

Podsetimo, urbanističkim planovima Grada Niša predviđena je izgradnja javnih garaža na 5 lokacija. To bi, po mišljenju stručnjaka, trebalo da reši problem parkiranja koji NIš trenutno ima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pantelej

    19:51 // 27. 10. 2015.

    Mi smo već počeli da ga otplaćujemo, jer jure po gradu i po periferiji i otimaju. Pitanje je ko se tu sve ugradio. Sakupljaju i po ulicama koje nisu prometne kao fol da su reagovali po prijavi gradjana. To je laž, jer imaju naredjenje pretpostavljenih da sakupljaju što više, jer moraju da plate rate za lizing. Ugasiti PARKING-OTIMAČ SERVIS!!!

  • johnson

    23:26 // 18. 10. 2015.

    Jaoj DIVOTA. Sad ce jos bolje da nam piju krv. Samo je to nedostajalo nasem gradu da bude savrsen. SRAM VAS BILO!

  • milena

    19:07 // 18. 10. 2015.

    Ko je koliko ugradjen? Samo napred unistili ste sve ali svakom dodje kraj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: