Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 5. 2. 2021.

| Društvo

Dva vrtića u Nišu još se grade i radovi opet kasne, novi rokovi nepoznati

Autor:Jovana AdamovićIzvor:Južne vesti
VAK_5811
U Novom Selu radovi prvo počeli i trajali svega jedan dan, a ovako je sada na terenu; foto: Vanja Keser

Krajem prošle godine Niš je trebalo da dobije dva nova vrtića - u Brzom Brodu i Novom selu, ali osim da su radovi u toku, nepoznato je u kojoj su fazi, a iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ne preciziraju ni koji su novi rokovi za završetak izgradnje. Još dva vrtića su u najavi, ali za njih je tek u pripremi dokumentacija.

Više od dve godine traje izgradnja obdaništa u niškom naselju Brzi Brod - rekonstrukcija prizemlja i dogradnja stare zgrade OŠ "Dr Zoran Đinđić" počela je krajem 2018. godine, ali radovi nisu završeni u planiranom roku, što je bio kraj 2019. godine. VAK_5854 Ovaj vrtić u Brzom Brodu više od 2 godine nije završen; foto: Vanja Keser

Ovo naselje u Nišu još nema vrtić, jer nisu ispoštovani ni novi rokovi, pa radovi nisu završeni ni do kraja prošle godine kako je naknadno planirano.

Šta konkretno znači druga faza radova za koju kažu da je sada u toku, kao i kada se očekuje da budu završeni svi radovi i da deca mogu da krenu u ovaj vrtić - iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ne preciziraju. VAK_5875 Iz KLER-a ne odgovaraju kada će radovi biti okončani; foto: Vanja Keser

Za izvođenje prve faze radova ugovor je potpisan decembra 2019. godine i odmah se pristupilo realizaciji. Usled vanrednog stanja zbog epidemije virusa Kovid-19 došlo je do obustave radova, koji su nastavljeni po ukidanju vanrednog stanja i završeni na osnovu ugovora za izvođenje prve faze. Za drugu fazu radova potpisan je ugovor decembra 2020. godine i radovi su u toku - odgovaraju iz KLER-a.

Nije još završen ni vrtić u Novom Selu, čija je izgradnja počela tri dana pred izbore i tada trajala svega jedan dan. Sve je stalo zbog neslaganja projekta i stanja na terenu.

Ugovor za njegovu izgradnju potpisan je juna prošle godine, takođe neposredno pred izbore usred epidemije kovida, a tadašnji gradonačelnik je rekao da je rok za izgradnju 6 meseci. Ipak, krajem 2020. ni stanovnici Novog Sela nisu dobili obećani vrtić, a takođe je nepoznato kada će, jer iz KLER-a to ne odgovaraju. VAK_5814 Kašnjenje i u Novom Selu, ovo je krajem 2020. godine trebalo da bude vrtić; foto: Vanja Keser

Radovi na vrtiću u Novom Selu izvode se fazno. Za prvu fazu radova potpisan je ugovor juna 2020. godine i radovi se privode kraju. U decembru 2020. godine potpisan je i ugovor za izvođenje druge faze radova. Radovi su u toku - odgovor je KLER-a.

I dok se za otvaranje dva nova vrtića u Nišu samo pomeraju rokovi, još dva planirana u fazi su "priprema dokumentacije".

Opština Palilula je početkom prošle godine izabrana na konkursu Ministarstva prosvete kao jedna od 50 u kojoj će se od zajma Svetske banke graditi vrtić, a odlučeno je da to bude u dvorištu Specijalne škole "Bubanj". VAK_5825 Radovi planirani da traju 6 meseci, ali kraj se ne nazire; foto: Vanja Keser

Trenutno se radi projektno tehnička dokumentacija. Izdavanje građevinske dozvole očekuje se u drugoj polovini 2021. godine - navode iz KLER-a.

Potom je pred kraj godine većnik Nenad Stanković najavio da bi zgrada Mesne kancelarije “Božidar Adžije” trebalo da se adaptira i postane vrtić, jer je ta lokacija izabrana kao najbolja da se ponudi Fondaciji “Novak Đoković”, koja se javila Gradu sa željom da finansira rekonstrukciju nekog postojećeg objekta.

U KLER-u kratko navode da je u toku postupak pripreme projektne dokumentacije adaptacije objekta za namenu vrtića ove mesne kancelarije.

Koliko je trenutno mališana na listi čekanja za vrtiće u Nišu nije poznato, a prema podslednjim podacima "Pčelice" iz prošle godine mesto je čekalo nešto više od 1.650 dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alisa zemlji čuda!

    18:07 // 5. 2. 2021.

    Ma zašto uopšte zidate te vratiće kad se ljudi sve manje venčavaju, sve se manje deca rađaju, za koj će vam ......mažete oči i mladima i starima od šta da hrane decu, hoćete zgrade za slikanje da izađete na tv ISTO KAO I ONAJ KOMPLEKS KOD ELEKTRONSKOG FAKULTETA koji zvrji prazan nema nigde nikog, sram vas bilo Nišlije su vam omogućile to što sada imate vaše položaje i fotelje.

  • Mara

    12:38 // 5. 2. 2021.

    Šta li pa pravite te vrtiće kad ste decu iselili iz škola i obdaništa.

  • Roditelj

    12:31 // 5. 2. 2021.

    Ako nam je cekanje za zavrsetak radova ujedno i spas od bahate direktorke,onda ce si pocekamo jos malo samo neka ide vec jednom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: