Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 29. 1. 2022.

| Društvo

Dvanaesti rođendan Južnih vesti

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Južne vesti
Posebno su naglasili slučaj portala Južne vesti; foto: JV

Na današnji dan, 29. januara 2010. godine, sa radom je zvanično krenuo regionalni portal Južne vesti, a u 13. godinu postojanja ulazimo sa preko 267 miliona pregledanih stranica i skoro 32 miliona čitalaca.

Od trenutka kada je tadašnji šef Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a Đorđe Padejski simbolično klikom miša na portal objavio tekst "Manipulacije na niškom aerodromu" i ozvaničio početak rada Južnih vesti, prošlo je tačno 12 godina.

Kritičko izveštavanje, istraživanja o zloupotrebama para građana, malverzacijama u javnom sektoru, pravovremena, objektivna, tačna i nepristrasna informacija su ono na čemu i danas ovaj medij insistira, a kroz njega su prošli brojni novinari.

Misija ostaje ista, vest će i dalje biti sve što je bitno za građane, kaže glavna i odgovorna urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić.

Prošla godina bila je najuspešnija od kada Južne vesti postoje jer smo brojniji za 4 bebe u porodicama naših koleginica i kolega. Ova trinaesta je za sujeverne baksuzna, ali šta da vam kažem, moja razmišljanja nikako ne idu u tom pravcu. Svakako je izborna i samim tim biće burna, ali smo toliko bura već preživeli. Zahvalnost od redakcije ide čitaocima, jer nam veruju toliko da kada im je teško ili bi da se nečim pohvale prvi izbor su im novinari Južnih vesti da prenesu njihovu ličnu priču - kaže Bjeletićeva.

redakcija JV Podmlađena redakcija, ali i dalje na istom zadatku; foto: JV 2018. godinu obeležila je poreska kontrola poslovanja Južnih vesti, 2020. godinu virus korona i rad redakcije u vanrednom stanju i policijskom času, a prošlu, 2021. godinu obeležio je i lažni sajt ili plagijat Južnih vesti - sa istim imenom i logoom, dizajnom i bojama koje takođe podsećaju na pravu verziju našeg medija.

Redakcija je prošloj godini i podmlađena, dolaskom mladih novinarki koje su donele novu energiju, a kao što su čitaoci navikli, otkrivene su nove afere poput one da je sredstvo za dezinfekciju dospelo u respirator u kovid bolnici Kruševac ili dogovora u kafiću članova SNS oko posla nastavnika u jednoj od škola.

Novinari Južnih vesti pratili su i rekonstrukciju trgova u Nišu i Leskovcu koje su obeležili, a u Leskovcu i dalje to čine, kašnjenje radova, ali i brojne druge teme važne za građane svih gradova i opština u pet okruga koje novinari pokrivaju.

Nažalost i 2021. godinu obeležila je pandemija virusa korona, pa je najčitaniji tekst na našem portalu tokom te godine bio onaj o najavi uvođenja vanrednog stanja i policijskog časa, do čega na kraju nije došlo. redakcija-JV Menjaju se adrese i novinari, ali i dalje na istom zadatku; foto: JV arhiva

Stranice Južnih vesti mesečno se pregledaju preko 3 miliona puta, a od osnivanja Južnih vesti, građani su najviše čitali tekst o ubistvu Miloša Savića, za koga se sumnjalo da je član niške kriminalne grupe i koji je pre toga preživeo najmanje 3 pokušaja atentata.

Prisutni smo i na društvenim mrežama, Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, a statistika pokazuje da je u 2021. godini oko 60 % poseta na Južnim vestima bilo sa pretraživača i direktno na sajt, dok su čitaoci sa društvenih mreža pristupali sajtu u procentu od oko 40%.

Od pomalo zaboravljenog kafea Vino i grad, lokacije sa koje je pušten prvi tekst, do redakcije na adresi u Radanskoj ulici, novinari našeg portala su i dalje na istom zadatku jer imate pravo da znate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Stanković

    17:26 // 30. 1. 2022.

    Srećan Vam rođendan
    Samo napred

  • ЦСКА

    09:20 // 30. 1. 2022.

    Срећан рођендан! Поштујем вас и пратим.

  • nisliski mohikanac

    23:17 // 29. 1. 2022.

    Bravo za dosadasnji rad.
    Sve najbolje u daljem radu,živeli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: