Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 8. 12. 2014.

| Društvo

Dve decenije "Vranjskih" novina

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Prvi broj "Vranjskih" izašao je 8. decembra 1994. godine

Na današnji dan, 8. decembra 1994. godine, izašao je prvi broj "Vranjskih" novina političko-informativnog nedeljnika iz grada na jugu Srbije. Za 20 godina postojanja objavljeno je 926 brojeva ovih novina.

Povodom dve decenije postojanja, osnivač i urednik ovog nedeljnika Vukašin Obradović kaže da je ponosan na činjenicu da “Vranjske” i dalje opstaju uprkos svemu.

Ponosan sam, ali sam istovremeno i zabrinut jer se “Vranjske” danas posle 20 godina nalaze na početku zbog loše medijske, političke i ekonomske situacije koja se ne razlikuje mnogo od perioda kada smo pokretali novine. Možda je obeshrabrujuće, ali nama je jedini plan sada da preživimo, kao i većini lokalnih medija - kaže Obradović.

Ipak on dodaje da će “Vranjske” ostati verne dosadašnjoj uređivačkoj politici, nezavisnom i objektivnom izveštavanju, “zahvaljujući kome su i zadobile poverenje građana”.

Govoreći o tome koliko je medijima teško danas da opstanu, dopisnica TV N1 Gordana Bjeletić smatra da “medijska godina treba da se računa drugačije od kalendarske, te da je zato ovih 20 godina kao pola veka”.

Zato je ovaj jubilej jako važan. Imam običaj da kažem da Vranje ima najviše dobrih novinara po glavi stanovnika, za šta su svakako zaslužne i “Novine Vranjske” - kaže Bjeletić.

Kako kažu iz ovog medija, njihova misija je objektivno informisanje građana Vranja o svim aktuelnim dešavanjima u opštini uz istraživački i analitički novinarski pristup i poštovanje profesionalne novinarske etike, kako bi se čitaocima pružila kritička analiza svih segmenata života u Vranju. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: