Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:29, 4. 11. 2020.

| Društvo

Dve škole u Dimitrovgradu zatvaraju se zbog zaposlenih zaraženih kovidom

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
dimitrovgrad
Škole neće raditi do 20. novembra; foto: Lj. F.

Zbog toga što u školama u Dimitrovgradu među zaposlenima ima zaraženih virusom korona, a kod više njih postoji sumnja na kovid, opštinski Štab za vanredne situacije doneo je odluku da se Osnovna škola “Hristo Botev” i Gimnazija “Sv. Kirilo i Metodije” zatvore narednih 15 dana.

Kako piše u naredbi, škole će biti zatvorene od četvrtka, 5. novembra do 20. novembra, a plan nadoknade za neradne dane treba da usvoje preko nadležnih.

Kako piše u obrazloženju, od 29. oktobra je registrovan povećan broj pregleda u kovid ambulanti, dnevno se javlja od 30 do 50 ljudi sa težim kliničkim slikama, a dnevno se registruje od 3 do 5 osoba sa upalama pluća.

Što je izuzetno visok broj za opštinu koja nema ni 10.000 stanovnika. Među zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, registrovani su potvrđeni slučajevi zaraze virusom korona, dok postoji veći broj lica kod kojih postoji sumnja na korona infekciju - navodi se u obrazloženju.

Podsetimo, u Dimitrovgradu je 2. novembra proglašena vanredna situacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: