Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 10. 3. 2021.

| Društvo

Dve ulice u Donjoj Vrežini 15 godina čekaju da budu završene

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
neasfaltirana Zaječarska
Problem traje, kažu meštani, već 15 godina; foto: čitalac;

Meštani koji žive u Zaječarskoj i Ulici majora Gavrilovića u niškom Naselju Donja Vrežina, ističu da već 15 godina prolaze kroz blato posle kiše i snega zato što te dve ulice svojevremeno nisu asfaltirane do kraja. Asfalt duž celih tih ulica oni bi mogli da dobiju u ovoj i narednoj godini, sudeći po planu rada Direkcije za izgradnju grada Niša.

Kada se pre 15 godina počelo sa asfaltiranjem Zaječarske ulice, kako preko aplikacije Prijavi problem svedoče stanovnici tog dela grada, jedan deo ostao je nezavršen do danas.

Deo Zaječarske ulice je asfaltiran još pre petnaestak godina, a Ulica Mileve Marić Ajnštajn možda i pre dvadesetak godina. Ostao je deo ulice između prvog i drugog reda kuća koji se vodi kao Zaječarska i deo između trećeg reda kuća i starog dela naselja Donja Vrežina koji se od skora vodi kao Ulica majora Gavrilovića - pišu građani.

Dodaju i da se zbog toga u nezavršenim delovima ulica kroz koje svakog dana prolaze, pravi blato posle svake kiše i kada se topi sneg. neasfaltirana Zaječarska Ulice u planu za asflatiranje, ili još jedno obećanje; foto: čitalac;

Delom Ulice majora Gavrilovića deca odlaze i vraćaju se iz osnovne škole. U ove dve neasvaltirane ulice živi negde oko 200 ljudi. U zimskom periodu i posle kiše ovim ulicama se vrlo teško prolazi zbog velikog blata - navode Nišlije.

Pomoć su, kažu, tražili od svih vlasti koje su se tokom 15 godina menjale, a sve to vreme jedino šta se nije menjalo je stanje njihove ulice.

U više navrata smo dobijali obećanja od gradskih vlasti da će ulice biti asfaltirane, ali se to do sada nije dogodilo - ističu meštani.

Iz Direkcije za izgradnju grada Niša u svom Programu rada naveli su da će Zaječarska i Ulica majora Gavrilovića biti izgrađene tokom ove ili sledeće godine. Za izgradnju i rekonstrukciju tih, ali i još skoro 100 ulica u niškim opštinama planiraju da potroše ukupno 500 miliona dinara.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    19:21 // 11. 3. 2021.

    Sad ce dodje drugi Bata drvar.Nesme da se pojavi.Sad ce drugi da lazu.On sad lelemuda pi Beogradu.

  • Vojkan

    19:19 // 11. 3. 2021.

    Ce doteraju tamce i valjak pred izbore.Stara sema.Lazi mazi obecavaj dok prodje.

  • Vrežinac

    09:43 // 11. 3. 2021.

    Kralj Aleksandar je 1884. godine, posle tri godine izgradnje, svečano otvorio prugu Beograd Niš u dužini os 248 km sa većim brojem mostova, tunela, železničkih stanica...u vreme kad nije bilo struje, hidraulike, kamiona, dizalica a ova napreDNO nazadna vlast ne uspeva da za 20 godina asvaltira 2 ulice, za dve godine položi ploče na Trgu Kralja Milana i prefarba most prema tvrdjavi! Baš napreDNO!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: