Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:05, 12. 2. 2021.

| Društvo

Dveri: Izdat hitan nalog za seču stabala u centru Niša i kod hotela “Park”

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Trg kralja Milana
Centar grada bi mogao da ostane bez drveća; Foto: Vanja Keser

Iz niškog odbora “Dveri” navode da su iz Direkcije za izgradnju Niša poslali Javnom preduzeću Zelenilo hitan nalog za seču drveća sa Trga kralja Milana, kao i dva platana ispred hotela Park. Od nadležnih nema potvrde tih tvrdnji - iz Direkcije su tražili pitanja mejlom, a odgovore obećali posle vikenda i državnog praznika, a direktor Mediane se nije javljao na broj poznat novinarima.

Posle Bulevara Nemanjića i Bulevara Zorana Đinđića, koji su prošle godine ostali bez nekoliko stabala, pa čak i dela drvoreda, seča drveća mogla bi zadesi i centar Niša, sudeći po najavama iz pokreta Dveri.

Oni tvrde da će sva stabla na centralnom niškom trgu, kao i nedaleko odatle, kod hotela Park, nestati i 2 platana, a ovo su naveli u pozivu medijima za sutrašnju koneferenciju.

Povodom naloga za hitnu seču svog drveća sa Trga kralja Milana, kao i dva platana ispred hotela Park, a koji je Direkcija za izgradnju grada Niša danas poslala Zelenilu, pozivamo vas na konferenciju za medije GO "Dveri" Niš koju ćemo održati u subotu 13. februara u 12 sati ispred česme kod jelki na Trgu - kažu iz stranke.

Iz Direkcije za izgradnju grada Niša, odakle je prema tvrdnjama iz niških Dveri poslat nalog za seču drveća nisu potvrdili te navode.

U telefonskom razgovoru direktor Direkcije Nebojša Lović rekao je da ne zna ništa o seči stabala, pozvao da se pitanja postave pisano, te a odgovore obećao posle vikenda i državnog praznika - u sredu.

Na pozive novinara direktor JKP Mediana nije odgovarao, te je nepoznato da li će i na koji način preduzeće koje vodi biti uključeno u seču stabala u centru grada.

Podsetimo, Niš je prošle godine ostao bez drveća na više lokacija - posečeni su stoletni kedrovi kod Pasterovog zavoda i u blizini je izgrađena laboratorija “Vatreno oko”, a bez topola i kedrova ostao je i deo Bulevara Nemanjića kod gradilišta novog tržnog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko markovic

    18:15 // 13. 2. 2021.

    Sečite kod supa suda ono staro drveće jer će nekog da ubije, i ptice kad se nakupe što je strasno, i grozno da se prodje tuda.

  • Komsija

    14:47 // 13. 2. 2021.

    Sotirovski je unistila grad, najgori gradonacelnik u istoriji Nisa, oduzima parking mesta, ionako ih nema , za kontejnere, sece drvece, nema pojma o vodjenju grada.

  • Anita

    13:13 // 13. 2. 2021.

    Dveri su u pravu. Gradonacelnica je dala nalog da se iseče još jedan hlad koji je stariji od svih nas. I jelke u centru će poseći. Bravo za Vas gospodjo od kad ste dosli vise ste uradili protiv gradjana Niša nego u nasu korist. Bog da nam je u pomoći od Vas i Vaših saradnika.

    • Naissus

      18:44 // 13. 2. 2021.

      Bog s tim nema veze. Kao sto rece Djoka Balasevic, "krivi smo mi sto smo ih pustili"

      Ne rusi se vlast na internetu preko komentara, oni se tim komentarima smeju, samo nas jos vise preziru jer gledaju koliko smo nemocni da bilo sta uradimo. Samo pricamo, zato nas sve vise gaze. Na kraju ce poceti i vazduh da nam naplacuju a mi cemo i dalje da se bunimo preko komentara Juznih Vesti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: