Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 9. 9. 2021.

| Društvo

Dveri: Kupovina inteligentnih kamera, nadzora i monitoring centra rasipanje para Nišlija

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dveri
Traže smenu direktora i vanredne izbore u Nišu; foto: Srpski pokret Dveri

Da je potpuno nepotrebno i neodgovorno da u, kako ga nazivaju, stanju opšteg operativnog kolapsa preduzeća, niško JKP Mediana uvodi i instalira sistem za monitoring, bezbednost i optimizaciju, smatraju u opozicionom Srpskom pokretu Dveri.

Operativni kolaps preduzeća se ogleda, kažu u Dverima, u ozbiljnom nedostatku vozila, kontejnera, kanta za đubre i druge opreme neophodne za normalan rad, a nedavni zahtevi radnika tog preduzeća da se obezbede osnovni uslovi za njihov rad i hitna nabavka dodatnih vozila, sudova i druge opreme, samo je ilustracija koliko je rukovodstvo tog preduzeća, pa i Grada Niša izopšteno od realnosti.

JKP Mediana hronično nedostaju vozila, naročito za sakupljanje komunalnog otpada a dodatni problem je i činjenica da su vozila u proseku i do 17 godina starosti i dobar deo tih vozila ne može ni da prođe obavezni tehnički pregled neophodan za registraciju. Zbog toga su u proteklom periodu pozajmljivali vozila iz drugih opština, Doljevca, Merošine, Gadžinog Hana, Vranja. Svi znamo i da većina stanovnika Niša nema odgovarajuće tj. standardizovane kante za komunalni otpad već koriste svakave sudove pa i lonce, stare bojlere, plastičnu i metalnu burad i slično - saopštavaju iz ovog pokreta.

Više od 50 miliona dinara izdvojeno je za nabavku sistema, a u pokretu Dveri smatraju da je za taj novac bilo moguće kupiti najmanje 3 nova smećara ili za 26.000 domaćinstva kupiti nove plastične, standardizovane kante za komunalni otpad.

Time bi se, objašnjavaju, prekinulo sa obavezom pozajmljivanja smećara od drugih, ubrzao rad i olakšao rad na sakupljanju komunalnog otpada.

Iako je ova nepotrebna i neodgovorna kupovina izgleda pokrenuta od strane prethodnog v.d. direktora Dragoslava Pavlovića, novi v.d. direktor Ivan Mihajlović imao je i ima ovlašćenja da kupovinu otkaže. Kako nije, Ivan Mihajlović i Dragoslav Pavlović su direktno odgovorni za ovu nepotrebnu, neodgovornu i rasipničku kupovinu - kažu u opoziciji.

Iz pokreta Dveri ocenjuju da je ova nabavka primer lošeg rukovođenja JKP Medianom, kao i dodatan razlog za smenu v. d. direktora Mihajlovića, ali i razlog za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ČEDO MIRA

    14:21 // 22. 9. 2021.

    Jedno pitanje rukovodstvu JP"MEDIANA",a bogami i grada: u najprljavijoj opštini u gradu PANTELEJ, uz mnogo buke i rasprave sa građanima,naravno i hvalisanja,postavljeni su na desetine podzemnih kontejnera i sa tih mesta odvezeno preko 100 klasičnih kontejnera. Postavljam pitanje, gde su ti kontejneri koje su kupovali građani? Zašto nisu postavljeni u ulicama u kojima ih nema? Smeće je ukras ulica!

  • Inženjer

    11:37 // 10. 9. 2021.

    Slažem se i ja da su svrsishodnije smećare pa da Dveri konačno odu na đubrište istorije gde im je i mesto. Nišu su potrebni podzemni kontejneri a ne da se smeće razvlači svuda po ulicama. Potrebno je proširenje mreže kanalizacije a sistemi nadzora su uvek dobrodošli, ali redom. Za početak, možete zaposliti i pozornike po kvartovima koji bi čuvali javni red i mir, kao što je to bilo u vreme SFRJ.

    • LudiMilojko

      18:56 // 16. 9. 2021.

      Ako si inzenjer ubio me bog.Podzemni kontejner - jeftine izrade.Posle nekog vremena izrdja ili plastika kako god.Procuri u zemlji i siri se.Krenu poplave - kanalizacije smesa se zajedno zaraza da se raznosi i kontaminira sve zivo.Oni obicnu kanalizacijsku mrezu nemoze da novu odrade.Kamoli obicne postojece kontejnere redovno da prazne.Nego postavimo kontejnere podzemno ne vidise kad puni.

  • Kvazi opozicija

    20:52 // 9. 9. 2021.

    Ako Brnabić organizuje koktel uz prezentaciju kamera da li će vaš Boško da dodje? Pozz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: