Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 1. 9. 2016.

| Društvo

Dvogodišnjak propao kroz brodić u "Čairu", nije povređen

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Brodić igraonica
Deca nebezbedna zbog polomljenih dasaka; Arhiva Foto: Vanja Keser

Brod igraonica u čairskom parku opasan je po decu jer na palubi nedostaju dve daske, a prema svedočenju Nišlije Saše Popovića, kroz otvor na palubi kod kormila juče je sa visine od oko metar i po propao dvogodišnjak i udario o potpalublje. Na sreću, nije povređen. 

Prema njegovim rečima, dok je čuvao svoju nešto stariju decu koja su se takođe igrala na tom brodiću, čuo je prasak, i preplašio se kada je shvatio da je dete palo. Pritrčao je da podigne uplakanog dvogodišnjaka zajedno sa njegovim bakom i dekom. Rupa Na palubi fale dve daske pa je dečak propao kroz rupu; Foto: Saša Popović

Dete je plakalo i bilo vidno uplašeno. Na sreću, nije bilo povređeno, a baka i deka su ga uplakanog odveli kući – kaže Popović.

Umesto da budu bezbrižni dok im se deca igraju u parku, roditelji strepe za njihovu bezbednost, najčešće zbog oštećenih mobilijara. Popović je zabrinut da neko drugo dete možda neće imati sreće da usled mogućeg pada ostane nepovređeno. 

Brinem za bezbednost sve dece u Čairu. Neko mora da proverava stanje mobilijara i da spreči nezgode, a ne da reaguje kad se već dese – dodaje zabrinuti Nišlija.

Merdevine Brodu fali još dasaka, roditelji strahuju; Foto: Saša Popović Kako smo saznali u Gradskoj opštini Medijana na čijoj se teritoriji nalazi igraonica, nadležni organi ne znaju za ovo oštećenje.

Načelnik Uprave opštine Saša Markišić kaže da komunalna policija stalno obilazi čairski park, ali da, zasada, nemaju prijavu da je brod oštećen. On je dodao i da će u najkraćem roku obići teren kako bi utvrdio u kakvom je stanju mobilijar, a ukoliko konstatuje da je oštećen, daće nalog “Parking servisu” da se što pre popravi.

Ako je oštećeno, mora da se popravi, a ukoliko je nemoguće da se u toku dana sanira, mora nekako da se obezbedi – kaže Markišić.

Podsetimo, u “Parking servisu” koji je nakon reorganizacije “Gorice” preuzeo brigu o mobilijarima, pre nešto više od mesec dana kazali su da para za nastavak popravki i nove mobilijare više nema, jer su, kako su tada rekli, iscrpli sredstva planirana budžetom za ovu namenu.

Brodić igraonica je u Čairu od decembra prošle godine, a svega desetak dana po njegovom postavljanju bio je oštećen jarbol koji služi kao penjalica

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vladimir nesovic

    09:31 // 2. 9. 2016.

    A ono igraliste preko puta brodica je pravo ruglo i sramota, kada padne kisa ono se pretvori u blatiste i kaljugu, a kada je sunce u prasinu...i nikome od nadleznih da padne na pamet da nasuju jedan kamion necega, da deca mogu da se igraju, kao da je to ne znam koja investicija...javasluk, nerad i nezainteresovanost...

  • Bosko

    21:48 // 1. 9. 2016.

    Ja komunalnu policiju nisam do sada video u cairu. Juce sam video samo copor pasa lutalica koji kidisu i jedino je da to nisu bili preruseni komunalci...ili mozda jesu...

  • Ivana ivkovic

    19:51 // 1. 9. 2016.

    Brodic je prosli utorak bio citav,onda su ga nocu polomili,a u sredu su ljudi stavili obavestenje da prod nije u funkciji i da se neca ne penju,stavili zutu traku da deca ne mogu da ulaze.A onda je jedna devojcica(ne vise od 10 godina) iskidala onu traku i razvlacila je po celom cairu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: