Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 2. 8. 2022.

| Društvo

Dvorišta zgrada u centru Pirota postaju javni parkinzi od 7 do 14 sati

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
parking pirot zgrade
Naplata parkiranja počinje 8. avgusta; foto: Lj. F

Osam parkinga koji se nalaze u dvorištima stambenih zgrada u užem centru Pirota postaće javni i to samo u vremenu od 7 do 14 sati. Posle toga njih će moći da koriste samo stanari zgrada, ali uz plaćanje stanarske karte koja će mesečno koštati 550 dinara.

Na taj način će problem sa nedostatkom parking mesta pokušati da reše u Gradskoj upravi Pirota, a Parking servis će u kontrolu i naplatu parkiranja na tim parkinzima krenuti 8. avgusta. Stanari zgrada dočekali su na ulaznim vratima obaveštenje o novom načinu funkcionisanja parkinga, koji do sada nisu plaćali.

Svi parkinzi ovog sveta bi nam bili malo. Parkiraju se samo da bi popili kafu u obližnjem kafiću ili zaposleni u Gradskoj upravi i državnim službama, a za nas stanare nema mesta. Lepo su na par mesta stavili rampe, nije nam objašnjeno kako će sada funkcionisati - kaže jedan od stanara.

Četiri parkinga u naselju Češalj sada su javni, kao i parking koji se nalazi u dvorištu zgrada u samom centru grada, između zgrade Pirotskog okruga i Osnovne škole "Vuk Karadžić", kojem su se stanari usprotivili jer su im stare garaže porušene.

Boban Tolić, direktor JP Komunalac čije je deo i Parking servis, poziva stanare da na vreme obezbede stanarske karte na koje imaju pravo kako bi imali svoje mesto. Kaže da će u suprotnom plaćati parkiranje kao i ostali.

Odluka je doneta, propisan je režim kada će on biti dostupan svim građanima, a u ostalom vremenu će rampe biti spuštene i moći će da ih koriste samo stanari. Najvažnije je da do 8. avgusta obezbede stanarske karte - kaže Tolić.

Dok je u režimu javnog parkinga, parkiranje će se naplaćivati u ekstra zoni, na pojedinim parkinzima stanari su ranije postavili rampe, a na nekim će to uraditi Parking servis.

Kažu i da će sa stanarima dogovoriti obeštećenje za postojeće rampe koje će oni sada preuzeti, održavati i prilagoditi novom režimu parkiranja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pitalica

    22:27 // 2. 8. 2022.

    Kako nastala žica? Pirocanac razvukao dinar. E nema vise. Sad ce stanari od 7 do 14 da placaju po 40 dinara sat to je 320 dinara svaki dan plus 550 za popodne, to je 10.000 mesecno ako ja razumem

    • Billy the Kid

      08:59 // 3. 8. 2022.

      550 dinara je cena mesečne karte za parkiranje vozila vlasnika stanova u zgradama koje su do parkinga. Mada, ako se navedeni parking nalazi na dvorištu stambene zgrade, vlasnici parkinga nije grad, već skupština stambene zajednice, te zakonski nije moguće vršiti naplatu parkiranja. E sad što narod ne čita zakon i propise pa ne podnese tužbe i krivične prijave to je druga stvar.

    • Zgradi pripada samo trotoar oko nje

      11:39 // 3. 8. 2022.

      Billy the Kid, to važi za dvorišta stambenih zgrada koja su ograđena po urbanističkim uslovima a ista uknjižena na vlasnike stanova!

  • Harač

    15:36 // 2. 8. 2022.

    I ko parkira u svoje dvoriste da mu se naplati.Vratite se Turci sve vam je oprosteno. Pa se vi spustajte sa prazne gume niz reku

    • nisliski mohikanac

      16:18 // 2. 8. 2022.

      Gde to pise da je vase dvoriste?
      Ko je vlasnik po katastru?
      Ko plaća porez na to zemljište?
      Sve sto je gradsko je isto moje kao bilo kog stanara.

  • slavko

    14:38 // 2. 8. 2022.

    Otimacina na sve strane, otmes necije dvoriste i naplacujes parking, samo motka srbina spasava!

    • nisliski mohikanac

      16:20 // 2. 8. 2022.

      Kad treba da se čisti,pokosi trava,ogradi,plati porez, onda je gradsko a kad treba da se parkira,drze drva,ostavljaju rashodovana auta tad je imovina?

    • Mika

      21:19 // 2. 8. 2022.

      Svoje ne dam, tudje dizam, to se zove NAPREDNIZAM! :D

    • Sava

      19:24 // 5. 8. 2022.

      Stanari su uzurpirali parking i neovlasceno stavili rampu. Ogradili tudje. Pogledajte ko je vlasnik katastar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: