Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 31. 3. 2023.

| Društvo

Dvorište Prve niške gimnazije dobilo novi izgled

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
stevan sremac
Sadnjom četinara i postavljanjem ukrasnih kamenčića, dvorište učenicima izgleda lepše; foto: S. V.

Kako bi popularizovali zaštitu životne sredine školsko dvorište Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” oplemenjeno je četinarima i ukrasnim kamenčićima, a učenicima se najviše dopala nova pametna klupa sa solarnim panelom za punjenje telefona.

stevan sremac Učenici dobili pametnu klupu; foto: S. V. Sadnjom 59 četinara, zamenom starih i osušenih sadnica i postavljanjem ukrasnih kamenčića u prakovskom delu, na ulazu u školu, dvorište Gimnazije “Stevan Sremac”, kako kažu učenici, izgleda lepše. Zajedno sa svojim profesorima, oni su učestvovali u uređivanju, a kako kažu najviše im se dopala pametna klupa koju su dobili od Gradske opštine Medijana.

Učestvovali smo svi zajedno u uređivanju. Naša ustanova zaslužuje ovakvo dvorište, drago nam je što smo ovako nešto uradili za našu školu. Sada imamo lepo dvorište, ali i pametnu klupu koja nama mladima mnogo znači jer tu možemo da punimo telefone - kažu učenice prvog razreda Gimnazije.

stevan sremac Rado učestvuju u akcijama; S. V. Srednjoškolci kažu da već dosta znaju o ekologiji jer, osim što o tome uče na časovima biologije, oni rado učestvuju u akcijama gde praktičnim primerom pokazuju ono što su naučili. Učenik druge godine kaže da je rezultat toga čista škola.

Pored učenja, imamo dosta radionica i razmena učenika gde primenjujemo ono što smo naučili, ali i razmenjujemo iskustva i stavove o ekologiji. Smatram da, ne samo ja, već većina učenika, imamo razvijenu svest o zaštiti životne sredine što može da se vidi po tome da nam je škola uvek čista. Nikada nisam primetio đubre bačeno pored kante, a osim nas tu su i radnici koji održavaju školu i okruženje čistim - ističe učenik.

stevan sremac Škola radi na podizanju svesti o zaštiti životne sredine; foto: S. V. Direktora škole Jelena Milošević ističe da se u Gimnaziji aktivno radi na podizanju svesti o zaštiti životne sredine, a osim na časovima biologije, učenici o ekologiji mogu da uče na predmetu primenjenih nauka.

Konstantno i kontinuirano je podizanje svesti, imamo i izborni predmet koji se zove “primenjene nauke” i tu se učenici edukuju o ekologiji. Osim toga, svakodnevno uče i na drugim časovima, ali i van škole što je presudno za njihovu svest. Koliko su svesni toga i koliko rade na tome vidi se po izgledu našeg dvorišta i škole - kaže direktorka.

Gradska opština Medijana je u saranji sa Rotarakt klubom "Niš - Konstantin veliki“ realizovala akciju uređenja dvorišta, a većnik Opštine Ivan Nikolić najavljuje da će u narednom periodu urediti i dvorište Ekonomske škole u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Вратите достојанство

    11:52 // 1. 4. 2023.

    Има ли нека контрола, да. дође у ову гимназију и провери како се одржава настава, оцени квалитет предавања. и знање ученика?.Деца беже са часова, а професори на боловању или из неког разлога одсутни, на часовима галама... Не би ме зачудило да се и овде извуче нека столица.

    • Tajanstveni Alan

      17:43 // 2. 4. 2023.

      Ma, nema potrebe, sve je to ista partijska ekipa !

  • nisliski mohikanac

    23:23 // 31. 3. 2023.

    Brinu o ekoloskoj svesti a od dvorista napravili parking?
    Samo dvoriste je haos dodatno.
    Kvalitet nastave i znanja pao dobrano.
    Šteta i sramota.

    • ***

      06:43 // 1. 4. 2023.

      Cini mi se da se ova deca samoobrazuju.Kavalitet nastave je ocajan, znanje katastrofalno. I mi nekada idosmo u tu gimnaziju.

  • Napred zuto, pozadi braon

    20:02 // 31. 3. 2023.

    Zato je dvoriste postalo parking za profesore i decu. Sve zaraslo u korov. Ucenici i profesori puse i bacaju opuske u prvomajsku.

    • ***

      20:38 // 31. 3. 2023.

      Deca veliki odmor koriste kupujuci uzinu, dvoriste im ne treba. To je dobro doslo da se napravi parking.I u Vozdovoj je tako.Zna se da motorno vozilo ne sme u skolsko dvoriste. I sta sada, ko je to odobrio?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: