Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 9. 6. 2015.

| Društvo

Džipovima duž vojnih puteva ove godine na Seličevici

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
takmicenje-konopac
Jedna od takmičarskih disciplina je kretanja na zategnnutim konopciima; foto: D. M. Car

Dvadeset terenaca sa 15 takmičarskih ekipa je ove godine na tradicionalnom programu "Catena mundi - via militaris" vozilo Seličevicom i stiglo do najatraktivnijih tačaka na ovoj planini.

Kako priča predsednik Safari kluba Vlasta Stanojević, koji us ovu vožnju i takmičenje u nedelju 7. juna organizovali kao deo proslave gradske slave, i ovog puta postignut je cilj, a to je promocija istorije, kulture i prirodnih retkosti okolone Niša.

Vojnim putevima na "verigama sveta" Iz godine u godinu idemo redom na Seličevicu, Suvu planinu, Svrljiške planine, Kalafat i Mali Jasrtrebac putem koji zahvata sve gradske i okolne opštine - kaže Stanojević.

Karavan-Catena-mundi U koloni dvadeset džipova; foto: D. M. CarZato je među učesnicima bilo predstavnika svih gradskih i opština Doljevac i Gadžin Han koje su i podržale održavanje karavana "Catena mundi".

Ovog puta je pod točkovima džipova bila Seličevica na koju se pošlo sa platoa kod Crkve svetog cara Konstantina i carice Jelene, a na određenim mestima na putu od oko 70 km kolona džipova se zaustavljala da se takmičari nadmeću u različitim sposobnostima.


Rus Šutov pobednik u dve discipline

Takmičari su prvo izašli na borbenu liniju i gađali puškom u čemu je najbolji bio Ivan Šimunović iz ekipe Roki. Na narednoj lokaciji takmičili su se u prelazu preko zategnutog konopca u čemu je pobedio Mihail Šutov iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra koji je najbolji i u gađanju sekiricama, dok je u penjanju uz "švedske lestve" pobedio Aleksandar Stojanović iz ekipe GO Niška Banja.

U ukupnom plasmanu prvo mesto je pripalo ekipi Opštine Niška Banja, drugo - timu Srpsko-ruskog humanitarnog centra, a treće Miodragu i Tanji Petrović iz Niške Banje. Specijalnu nagradu za "fer plej" dobila je ekipa Opštine Palilula.

Sledeće godine će ovaj karavan, kako se sada planira, putovati Jastrepcem i Kalafatom. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: