Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 7. 3. 2019.

E-recepti zvanično zamenili papirne, ali sistem u Nišu već ne radi

studentska poliklinika U Studentskoj poliklinici ne radi sistem danima i ne zna se kada ce proraditi; foto: arhiva JV

Studentkinja koja boluje od fridrihove ataksije, retke bolesti zbog koje ima i dijabetes, ostala je bez terapije jer u Studentskoj poliklinici u Nišu sistem izdavanja elektronskih recepata, koji je nedavno zvanično zamenio papir, danima ne radi, kaže njen otac Goran Ilić. Direktor ove zdravstvene ustanove Radomir Pešić nije precizirao kada će sistem opet početi da radi, ali kaže da je popravka u toku. Recepte na papiru ne izdaju, pa je sistem koji ne radi jedina mogućnost za pacijente.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Zoran

    08:37 // 8. 3. 2019.

    Šta priča ovaj "gospodin direktor", sve same gluposti i neistine. U Nišu a i u domu zdravlja pa i na medicini rada najnormalnije radi e recept. Nije radio u petak 01.03 možda sat vremena ali to je bilo na nivou cele Srbije, tehnički problem sa portalom e recepta. U utorak i sredu je sigurno radio. I istina je da može još uvek papirni recept u slučaju, nestanka struje, nedostupnosti e-recepta...

  • Најџел Трнавчевић

    10:40 // 7. 3. 2019.

    Рече и остаде жив....

  • Dipl.farm.

    11:14 // 7. 3. 2019.

    Rešio napredni ministar Zdravlja da se njegova nestručna i besmislena odluka o uvođenju e-recepta sprovede u delo bez obzira na posledice. Ovo nije jedini problem sa e-receptom (postoje ozbiljni problemi sa doziranjem lekova, propisivanjem naloga i insulina...). Ali, naravno lekare i farmaceute niko i ne pita, važno je da je ministar odlučio da to mora da krene.

    • Posmatrac

      17:19 // 7. 3. 2019.

      Sta briga ministra?? Ne nosi on za dzabe nadimak "Doktor Smrt".

  • Djoka

    10:23 // 7. 3. 2019.

    Čvarkov i Torbica oborili sistem.

  • zahav

    10:49 // 7. 3. 2019.

    Neće to nikad da proradi kad pomislim koji su stručnjaci zapošljeni po SNS ključu.

  • пензионер МАРК

    12:09 // 7. 3. 2019.

    У Нишу ништа не ради. Закажете термин код свог лекара и када дођете не ради систем рачунара. Не може вам написати и преписати лек, врати вас кући. И шта онда? Ако закажете нови термин он је за 5-7 дана. Дођете у амбуланту оно нема струје. Опет ништа не ради. Изгубили сте заказани термин. Термини за наредних 5-7 дана су заузети. И тако у недоглед. Раде само руководилаци који се убише од посла!

  • xyz

    12:22 // 7. 3. 2019.

    Desilo se i meni, prepisani su mi lekovi koje nisam mogao da podignem..
    Ko umre umre, bolja statistika na birou, manji izdaci za penzije..
    Sramota!

    "Mi smo nacija inovacija"

  • Mara

    13:41 // 7. 3. 2019.

    Gluposti.I ja sam videla.Lekari ne umeju da se snađu, sestre po ambulanta ma više nemaju nikakav posao osim da prozivaju pacijente a u apoteci vam kažu sve pa se vraćate da se to ispravi.Bespotrebno maltretiranje

  • Milan

    09:45 // 7. 3. 2019.

    Bruka bre 21vek i funkcionise nista niti e-zdrastvene kartice koji treba da sadrže memoriju za celu istoriju lečenja a još se vodi karoteka, a ova novina teško će te objasniti ljudima koji nikad nisu bili u kontakt s novom tehnologijom.

  • Posmatrac

    17:17 // 7. 3. 2019.

    Vecina lekara, pogotovu direktora, nacelnika, sefova- na takav primitivan i nevaspitan nacin se i obraca svim pacijentima: uz poviseni ton, vikanje, dranje, pretnje, obracanje sa "ti"-pogotovu kad im postavite bitna pitanja koja dovode njihovo znanje i profesionalnost u pitanje (tj. u slucajevima sumnjimih/netacnih dijagnoza, odbijanja lecenja, odbijanja adekvatne terapije, uskracivanja pomoci)...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: