Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 24. 8. 2022.

| Društvo

EDS: Stanari Triglavske su se, nakon isključenja zbog duga, sami priključili na mrežu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
triglavska2
Stanari hoće nalog, a EDS da isključi struju; foto: T. T.

Iz Elektrodistribucije, čije radnike su stanari Triglavske juče sprečili da im isključe struju, saopštavaju da se određeni broj korisnika nakon isključenja zbog duga, sam priključio na mrežu, što je razlog pokušaja skidanja srujomera. Dodaju i da građanima kojima je Sud usvojio predlog za izdavanje privremene mere, neće isključivati struju dok god su mere na snazi.

Pozivajući se na zakon, objašnjavaju da su nakon isključenja zbog duga i u toku kasnije kontrole utvrdili da su stanari oštetili plombu i samostalni se priključili na struju.

Nakon utvrđene neovlašćene potrošnje izrađeni su računi za neovlašćeno utrošenu električnu energiju i dostavljeni korisnicima sistema. Odredbom člana 204. Zakona o energetici predviđena je obaveza operatora sistema da objekat koji neovlašećno koristi električnu energiju isključi sa distributivnog sistema. - navode iz EDS-a.

Kako su u toku pojedini sudski sporovi između Elektrodistribucije i stanara Triglavske, napominju i da građanima kojima je Sud usvojio predlog za izdavanje privremene mere, neće isključivati struju dok god su mere na snazi.

Ističemo da problem isključenja pojedinih korisnika na ovoj adresi traje već duži vremenski period. Takođe, naglašavamo da su predstavnici građana iz ulice Triglavske bili više puta na razgovoru u Ogranku Elektrodistribucija Niš, gde im je detaljno objašnjena celokupna procedura isključenja sa sistema zbog neovlašćene potrošnje i dobijanje novih priključaka - navode iz EDS-a.

Podsetimo, zbog toga što su radnici EDS-a po rečima stanara došli bez najave i naloga, građani im nisu dozvolili da im iseku struju. Bez obzira što su se iz Elektrodistribucije tvrdili da imaju nalog, do isključenja nije došlo, već je reagovala Hitna pomoć i policija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    17:38 // 24. 8. 2022.

    Budimo realni u poslednjih par godina u Gradu na sto mesta izlepljeno trazi se radnik.Nema plate ispod 40000, od te sume moze par hiljada za struju.

  • Jonca

    16:56 // 24. 8. 2022.

    @Srba,onda bi svi ovi iz skupstine nazad u selo, nigde toliko dzabalebarosa na jednom mestu. Najveci primer, veliki vodja, koji nema ni dan radnog staza, a pogledaj ga koliki je, moze volu rep da iscupa, nigde nije radio, osim sto je narod izradio

  • Jonca

    14:27 // 24. 8. 2022.

    @Alex,pa nisu svi clanovi SNSa pa da imaju para pa da kupuju socijalne stanove za zeta,da vode supruznike po ekskurzijama,da zaposljavaju najblize u javnim preduzecima bez ikakve strucnosti itd.Ljudi u ovom gradu su mahom sirotinja,zahvaljujuci stranci koja vlada i ljudima koji su na celu ovog grada.Ali problem je mnogo vece prirode,sto upravo ta sirotinja glasa za njih,pa se ovi ovako zahvaljuju

    • Alex

      15:42 // 24. 8. 2022.

      Pa ni ja nisam član ni simpatizer ove vlasti, naprotiv. Pa se trudim , radim na sebi, usavršavam se i lepo živim u ovoj zemlji. Živim mnogo bolje nego članovi stranke. Neće samo da se kuka i da se traži izgovor za nerad. Ko nije fizički sposoban za rad je jedna stvar a mnogi su lenštine i ceo život od drugog očekuju da im stvori bolji život.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: