Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 20. 2. 2013.

“EI Niš” spreman za proizvodnju arapskih čipova

ei-nis.jpg Deo kompleksa EI, foto: facebook.com

Povodom najava da bi Ujedinjeni Arapski Emirati mogli da ulože značajnu sumu novca u fabriku za izradu čipova, rukovodstvo EI zatražilo da proizvodnja bude u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Boban

    15:10 // 20. 2. 2013.

    NIŠ,nažalost nema JAKOG političara da pogura nišku priču.
    SVI Niški političari,poslanici ,su poltroni,i gledaju samo kakoda se nešto ogrebu od BOGOVA u Beogradu.
    ČIPOVE će da prave ŠIMANOVCI.....BOŽE POMOZI

  • lazniprofil

    15:41 // 20. 2. 2013.

    Verovatno će Dinkić i to u Kragujevac...

    Tako nam i treba kad od lokalnihpolitičara imamo samo Banane i Bananice...

  • Fred Weber

    15:41 // 20. 2. 2013.

    Pre svega CMOS litografijski metod proizvodnje čipova od pre 30 godina i ovaj sada se razlikuju kao australopitekus od homosapiensa. Pričamo o tehnologiji koja je 80tih bila u na 1.5 mikrometra a danas je na 22 nanometra. Efektivno približno 5000 puta manji tranzistori u čipovima.
    Lokacija na prostoru EI je nepovoljna - podrhtavanja tla zbog blizine pruge. A i nijedan od postolećih objekata nije u stanju ni približno da zadovolji standarde "čistih soba" u kojima se prave čipovi.
    Vole bih više od svega da to bude u Nišu, ali to će biti nova lokacija, novi objekti i novi ljudi.

    • milica pešić

      18:30 // 20. 2. 2013.

      Pa neka novu fabriku grade u Nišu a ne u Beogradu.Uostalom videli ste da se Hram svetog Save uređuje za proslavu Milanskog edikta.Da li neko zna da li se nešto radi na uređenju crkve svetog cara Konstantina?

  • Branislav Petrović

    14:34 // 20. 2. 2013.

    Dobro je što rukovodstvo traži da se fabrika locira na prostoru EI u Nišu.
    Ali mislim da poslednja rečenica iz navedene vesti sve govori.Najveća selendra Srbije već ima svoju lokaciju i neće dozvoliti da se bilo šta gradi na tužnom jugu.

  • Bojan

    15:32 // 20. 2. 2013.

    `ajd` u deset maraka da ce biti blizu beogradskog aerodroma..

  • vjuer

    00:17 // 21. 2. 2013.

    I moja baba je pre 30 godina bila žena u najboljim godinama, a sad je više nema. Pedigre sa CMOS čipova nije prednost na tržištu.
    Molim redakciju da uz vest objasni ko je to "rukovodstvo" Ei-ja, ta informacija me jako interesuje.

  • paparazzo

    17:33 // 20. 2. 2013.

    To je super ideja,ali ko ce sad sve te privatnike da istera iz kruga EI,čak se arapima više isplati da sagrade novu fabiku nego li da rešavaju probleme jednog oronulog i rasparčanog industrijskog kompleksa.Da samo mogu ovi lopovi u gradu bi noktima malter oljuštili na vec drevnim zidinama EI.

  • nikola jovanovic

    15:45 // 20. 2. 2013.

    od te fabrike samo ima da vide gradjani beogradskog pasaluka a mi sa juga samo mozemo da sanjamo da ce se nesto ovde graditi i raditi,kao i svaki put pa i ovaj izvisicemo i to naglavacke

  • sale

    17:46 // 20. 2. 2013.

    U pismu koje je upućeno potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću navodi se da je niška fabrika i pre 30 godina radila na proizvodnji čipova u CMOS tehnologiji. Ističe se da je Niš grad koji ima veliki broj visoko obrazovanih mladih kadrova i stručnjaka svih profila, a postoji i posebno obučena industrijska radna snaga za proizvodnju čipova.


    U prevodu, imamo radnike koji su pre 30 godina pravili cipove, imamo tehnologiju kojom smo pre 30 godina pravili cipove, cipovi su cipovi, tu se nista ne menja, samo nam dajte pare!

  • Stanko

    08:31 // 21. 2. 2013.

    Ne zamajavajte više narod iz Niša. Koje rukovodstvo, ono što saopšti da u Ei komponente počunje rad Kalearo grup, pa dolaze neke italijanske firme , pa proizvodnja hrane, pa narodna banka, pa ... radna mesta "pun kofer".Ko god se malo razume zna da više ničim Elektronska "ne može pred Miloša", pardon Muhameda. Niš niti ima niti će imati u bliskoj budućnosti JAKOG čoveka prosto treba da "izumru" lažovi i lopovi koji su sada aktuelni,ljudi nemoralnog karaktera, neznalice za oblast u koju su zaseli, čiji je dvadesetogodišnji učinak propast, propast i samo propast niške privrede i svega ostalog.A rukovodstvo Ei bolje da se sakrije u mišju rupu umesto što se slikaju za novine.Možda će jednog dana "đavo doći po svoje" pa će ih lakše prepoznati.

  • nislija

    00:03 // 21. 2. 2013.

    Ma nema nista od fabriku oronule zgrade pokradeno razvukli su na sve strane sve sto su mogli, nazalost.

  • tranzicija svesti

    13:45 // 22. 2. 2013.

    Gospodin (ma šta to u njegovom slučaju značilo) prima, iz džepova poreskih obveznika, 150 000 din mesečno i to samo zato što dva do tri puta nedeljno boravi u krugu bivše EI 2 do 3 sata. Uz to svaki mesec dovodi po jednog investitora koji su do sada njegovom zaslugom investirali tacno 0,00 din bez pokušaja da se tom cifrom našalim. Ipak svojim delovanjem pokušava da na sve načine onemogući poslovanje onih firmi koje su već bazirale svoje poslovanje u pomenutom kompleksu i koje zapošljavaju preko 3000 radnika. Dokle god Srbiju pred investitorima predstavljaju ovakvi "menadžeri" imacemo priliv stranih investicija ravan nuli i to bez ikakvog preterivanja.

  • hahaahah

    23:31 // 20. 2. 2013.

    Sve ide to u BG ! nema nista od drugih gradova !

  • Araon Minuion

    12:13 // 21. 2. 2013.

    Ma ne vredi, možemo da se cimamo koliko hoćemo. Fabriku čipova dobija Kulovgrad!

  • Slobodanka Krstic

    21:10 // 20. 2. 2013.

    Hvala Bogu da su se nislije probudile.Zar ne vidite da je sve propalo u Nisu i da je redno da se rukovodstvo Nisa pozabavi otvaranjem radnih mesta za ovu nasu ZLATNU omladinu koja ih strpljivo ceka i ceka,ali,neznam dokle.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: