Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 24. 8. 2023.

| Društvo

EMS o izgorelom bageru: Težak incident, ozbiljna pretnja po naše zaposlene

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
bager brzi brod
Uzrok još nepoznat; foto: čitalac

Iz Elektromreže Srbije kažu da su zabrinuti zbog toga što je sinoć u niškom naselju Brzi Brod nakon protesta izgoreo bager i smatraju to pretnjom po svoje zaposlene i po izvođače radova. Dodaju da je slučaj prijavljen nadležnim organima i da je bager pripadao izvođaču, kao i da je korišćen za izmeštanje postojećeg stuba dalje od stambenih objekata.

Iz niške policije su ranije potvrdili da im je požar prijavljen sinoć oko 21:30 i rekli da još nema informacija o uzroku požara.

Međutim, iz EMS-a kažu da su zabrinuti i da je reč o teškom incidentu u kojem je uništena imovina. To smatraju ozbiljnom pretnjom po zaposlene i izvođače radova.

Posebno je zabrinjavajuće jer se radi o ljudima i tehnici koji su angažovani na projektu od javnog interesa, koji ni na koji način ne ugrožava živote i zdravlje ljudi, ne šteti okolini i nijednim svojim delom ne prelazi preko objekata - navode iz EMS-a.

Inače, žitelji Brzog Broda juče su ponovo, posle višemesečne pauze, protestovali protiv izgradnje nadzemnih dalekovoda, tvrdeći da su izigrani jer su imali obećanja da će vodovi ipak proći podzemno. Iz Elektromreže kažu da nikad nisu tako nešto obećali.

EMS je visine provodnika dodatno podigao i povećao rastojanje između stubova čime je jedan stub, najbliži nelegalno podignutom igralištu, uklonjen - navode iz EMS-a.

Ponovo napominju da se vod gradi na zahtev Grada Niša i građana koji čekaju priključke, odnosno Distribucije u Nišu, kao i da je projekat prošao sve faze usvajanja, pa i javnu raspravu i da ima sve dozvole.

Smatramo da je skandalozno da jedna grupa ljudi, iznošenjem neistina i zlonamernim širenjem neosnovanog straha kod građana, sprečava da se realizuje projekat koji je u upravo u interesu svih stanovnika Niša i okoline. Uvereni smo da će država imati snage da zaštiti svoj interes, kao i interes i bezbednost svojih građana i da će jasno pokazati da su ovakvi aktovi, koji se mogu uporediti sa terorizmom, u potpunosti neprihvatljivi - zaključuju iz Elektromreže.

Uvereni su, kažu, da će odgovorni biti privedeni pravdi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hepek

    08:29 // 25. 8. 2023.

    Nelegalno igralište ? . Pa onda je verovatno i crkva nelegalna . Ajde udarite i na nju . Nego malo teže ide kod mantija . Mnogo smo jadni kao narod kad dopuštamo da ovakvi ljudi uopšte daju saopštenja a ne što su na vlast .

  • Var tehnolog

    20:03 // 24. 8. 2023.

    " Student nije zapalio zito" .

  • doo

    19:34 // 24. 8. 2023.

    Kazu lose instalacije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: