Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 11. 10. 2022.

| Društvo

EDS: Zahtevi Roma da nelegalno dobiju struju su neprihvatljivi

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Protest Romi 1; foto J. J
Kažu da moraju da ispune sve uslove i da će onda dobiti struju; foto: J. J.

Za Elektrodistribuciju su neprihvatljivi zahtevi Roma iz naselja "12. februar" u Nišu, koji su juče protestovali, da nelegalno i nezakonito dobiju struju, piše u odgovoru EDS-a Južnim vestima. Struja im je isključena nakon pokušaja krađe, pojašnjavaju, a da ponovo ne budu u mraku treba da ispune sve uslove, pre svega da dokažu pravo svojine.

Romi iz niškog naselja su juče izašli na ulicu, jer 5 meseci nemaju struju i tvrde da su zato pred zimu ugrožene 24 porodice, a njihovi glavni zahtevi su bili da ih što pre priključe na mrežu i da svako dobije svoje brojilo.

Ispred Gradske kuće im se tokom protesta niko nije obratio, ali su im iz Grada poručili da ih nisu oni isključili, kao i da ne mogu da plaćaju struju umesto njih.

Iz Elektrodistribucije Niš takođe je stigao odgovor - da su zahtevi da se objekti ponovo priključe na distributivnu mrežu na nelegalan i nezakonit način za njiih neprihvatljivi.

Ističemo da je u naselju "12. februar“ postojalo 10 legalnih priključaka koji su bili izmešteni na regulacionu liniju. I pored činjenice da su imali legalne priključke, vlasnici tih objekata su u želji da izbegnu plaćanje električne energije, angažovali treće lice koje je na 9 brojila izvršilo nelegalnu intervenciju, kako se potrošnja električne energije ne bi registrovala na brojilu - pojašnjavaju.

Policija je tada zatekla i uhapsila počinioca, napominju, a ekipa Ogranka Elektrodistribucije Niš je konstatovala neovlašćenu potrošnju i isključila struju na tim mestima.

Da bi pomenuti objekti mogli ponovo da se priključe na mrežu njihovi vlasnici moraju da podnesu uredne zahteve i daju svu potrebnu dokumentaciju, ističu, a prioritet je dokaz o pravu svojine, odnosno pravu korišćenja objekta za koji se traži priključak.

Tvrde i da su do sada odgovorili na sve zahteve stanovnika ovog romskog naselja i da su imali više sastanaka na kojima su ih upoznali sa svim detaljima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    09:23 // 12. 10. 2022.

    Pozivam te da odeš pred rudare u rudniku u Kolubari, pa da im objasniš kako bi struju koja se proizvodi od njihovog uglja, ti davao za džabe, tj. da se njima ne plati njihov rad.

    Jer, da bi oni bili plaćeni, mora i struja da bude plaćena.

    Mislim da bi bili "oduševljeni" tvojim predlogom.

    • profesor

      00:45 // 13. 10. 2022.

      A ti onda odi u školu ili bolnicu pa pitaj kako možeš za džabe da se lečiš i školuješ a tim ljudima neko plaća plate. Neverovatno

  • Dragiša Nikolić

    22:25 // 11. 10. 2022.

    EPS je država u državi. Imaju verovatno najveće plate u javnom sektoru i mogu da rade šta hoće i kako hoće to je činjenica.
    Što se tiče ovih ljudi, apsolutno im treba priključiti struju i to odmah. Ja da sam direktor, odmah bi naložio da im se uključi struja pa makar odmah izgubio posao.
    Budimo ljudi a ne stoka, pa 21. vek je...

  • Samo da kazem

    17:06 // 11. 10. 2022.

    Hocu da odvojim brojila, a cena je astronomska. Oni to mogu i bez brojila.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: