Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 27. 2. 2013.

| Društvo

EPS hteo da ugasi Jugoistok?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
igor-novakovic.jpg
Igor Novaković, direktor PD "Jugoistok", foto: MCN

Prema najavljenoj reorganizaciji EPS-a, Privredno društvo Jugoistok moglo bi da postane preduzeće trećeg kruga, što znači, kako kaže direktor Igor Novaković, da bi se “Jugoistoku brzo video kraj”.

Novaković je naglasio da je Jugoistok trenutno motor i generator razvoja sektora malih i srednjih preduzeća u ovom delu Srbije.

Ukoliko bi se prihvatila reorganizacija koju je predložilo rukovodstvo EPS-a, pojašnjava Novaković, bez posla bi ostalo mnogo radnika, a to bi itekako uzdrmalo privredu jugoistočnog regiona.

- Naš status u predloženom konceptu reorganizacije je bio takav da bismo završili kao preduzeće trećeg kruga, odnosno vrlo brzo bi nam se video kraj - rekao je Novaković.

pres Novaković sa novinarima, foto: MCNNajavljena reorganizacija EPS-a podrazumeva, kako je pojasnio Novaković, prelazak iz EPS-a, koje je Društvo sa ograničenom odgovornošću, u Akcionarsko društvo.

Prema tom planu, sistem napajanja električnom energijom u Srbiji sveo bi se na jednog snabdevača i jednog operatera-distributera električne energije u odnosu na dosadašnjih 5 među kojima je i Jugoistok.

- Ovakvom odlukom EPS-a nestalo bi 5 operatera na nivou Srbije, a gubitak Jugoistoka značio bi i gubitak od 500 miliona dinara za niški budžet godišnje, 2,5 milijarde dinara manje u sektoru malih i srednjih preduzeća, a da ne pričam o restriktivnoj politici u domenu ljudskih resursa - upozorio je Novaković.  

Reagovala je ministarka energetike Zorana Mihajlović koja je predložila sistem po kome će ostati 5 operatera na jednog snabdevača. To znači da će u sistemu EPS-a ostati i Jugoistok. Upravni odbor EPS-a je, kako kaže Novaković, to prihvatio i sada se čeka odluka Vlade.

- Hvala ministarki što je prezentovala jednu novu ideju, hvala Upravnom odboru što je prihvatio. Ja očekujem odluku Vlade vrlo brzo. Zaključci su prosleđeni Ministarstvu, oni će to proslediti Vladi i Vlada o tome treba da odluči vrlo brzo - kaže Novaković.

Ministarka je, prema mišljenju Novakovića, našla kompromisni koncept koji odgovara i Jugoistoku. U tom konceptu, objašnjava direktor, javni snabdevač prebacuje nadležnosti na postojeća privredna društva. Novaković kaže da je Jugoistok i kadrovski spreman da prihvati to.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan Golubovic

    19:33 // 8. 3. 2013.

    Укидајте их, ионако су нерадници, знам поуздано. А запошљавају по бабу и по стричевима. Плус швалерација, па губици...

  • Палилулка

    19:16 // 8. 3. 2013.

    И треба да угасите губиташа. Набили себи велике плате, ништа не раде, има их превише.

  • biljana

    12:54 // 4. 3. 2013.

    Siroti JI !!!!!! Pa ko bi posle radio u mermernim zgradama i primao visoke plate i bonuse????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: